Над 100 млн. евро губи Тейлър Суифт след заплахата за терористична атака на концертите ѝ

Ще бъдат ли възстановени парите за билетите на феновете?

 

Очакваше се над 170 000 зрители да посетят шоуто на Тейлър Суифт във Виена, което щеше да донесе около 100 милиона евро, съобщават от Fortune.

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт отмени три концерта във Виена, след като австрийските власти съобщиха, че са разкрили ислямистки терористичен заговор за нападение срещу фенове на певицата в града тази седмица. Австрийската полиция арестува 19-годишен австрийски гражданин в сряда сутринта и второ лице с неразкрита възраст и националност следобед.

Арестите са извършени, за да осуетят планирана атака на стадион Ернст-Хапел, където Суифт трябваше да има шоу в четвъртък, петък и събота.

Билетите ще бъдат възстановени в рамките на следващите 10 дни.

Според властите 19-годишният заподозрян е бил арестуван в Долна Австрия, район около Виена, след като е бил държан под наблюдение от служители на разузнаването на страната.

Заподозреният се е "заклел във вярност" на настоящия лидер на "Ислямска държава" миналия месец в онлайн комуникация, получена от австрийските служби за сигурност. Впоследствие той е поставен под наблюдение и служителите установяват, че планира евентуално нападение срещу посетители на концерта на Суифт тази седмица.

 

Повече от 170 000 фенове на певицата останаха горчиво разочаровани във Виена от отмяната на концертите в последния момент.

Тейлър Суифт, която стана милиардер в края на миналата година, беше включена в годишния списък на милиардерите на Forbes за първи път, присъединявайки се към 13 други знаменитости, чиято обща нетна стойност се оценява на 31 млрд. долара

Суифт стана милиардер през октомври до голяма степен благодарение на рекордните приходи от турнето Eras Tour, което стана първото в историята с приходи от над 1 милиард долара

Припомняме, че това не е първата подобна атака през последните години. През 2017 г. нападение на концерт на Ариана Гранде в Манчестър, Англия, уби 22 души. Атентаторът самоубиец Салман Абеди постави бомба с раница в Манчестър Арена в края на концерта на Гранде, докато хиляди млади фенове си тръгваха. Повече от 100 души бяха ранени, а Абеди загина при експлозията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст