Може да ви глобят, ако сте облечени с тези неща в Испания

Може да ви глобят, ако сте облечени с тези неща в Испания

Някои части на страната въведоха забрани при дрехите и алкохола

 

Лято е, време е за море. Ако се насочвате към Испания, обаче, трябва да знаете, че има издадени предупреждение за определени дрехи (или по-скоро липса на такива), които, ако не се спазват, могат да доведат до солидна глоба.

В някои части на Испания е незаконно да сте на улицата само по бикини или плувни шорти. Да бъдеш с голи гърди също е незаконно в някои райони на Испания. Може да ви наложат глоба, ако ви хванат да носите бански на крайбрежната алея или на съседните улици. А според One Sure Insurance тази глоба може да достигне до 592 евро, пише Time out.

Нещо повече някои райони на Балеарския остров Майорка вероятно ще бъдат по-строги по отношение на футболните фланелки. Целта е да се избягват сблъсъци и да се запази мира.

Това не е първият път, когато популярни райони в Испания обявяват ограничения, за да гарантират, че натоварените дестинации остават приятни за всички. Миналия месец Майорка и Ибиса потвърдиха своите закони за пиене на обществени места, които, ако бъдат пренебрегнати, могат да доведат до огромна глоба от 3000 евро.

Пиенето на обществени места в Ибиса не е разрешено. Докато пиенето на коктейл или пинта на определени тераси на барове или ресторанти е разрешено, не можете да ги носите по улицата, докато се отправяте към следващото място или към плажа.

Освен това новите правила вече означават, че магазините, които продават алкохол, трябва да затварят между 21:30 и 8 сутринта.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст