1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Microsoft ще придобие дял от Лондонската фондова борса

Свят

Това е част от 10-годишно стратегическо партньорство

Американската технологична група Microsoft ще вземе 4-прицентен дял от Лондонската фондова борса като част от 10-годишно стратегическо партньорство за подобряване на данните и анализите на борсата, съобщава "Файненшъл таймс", цитиран от БНР.

Като част от сделката Microsoft ще предостави на London Stock Exchange данни и анализи и облачни инфраструктурни продукти, използвайки своите платформи Azure, AI и Microsoft Teams.

"С облака на Microsoft и неговите възможности за изкуствен интелект сделката ще отбележи значителен напредък в стратегията на LSEG за изграждане на ефективна и мащабируема платформа за нейни бизнес с данни и анализи, за да предоставя услуги от следващо поколение  чрез подобрен работен процес и по-голяма гъвкавост“, се казва в официално изявление на технологичният гигант.

От своя страна Лондонската фондова борса каза, че технологичните ходове се "очакват да увеличат значително растежа на приходите на LSEG с течение на времето, след като новите продукти станат достъпни за употреба".

Microsoft ще закупи 4% от акциите на LSEG, които се притежават от консорциума Blackstone/Thomson Reuters.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии