1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7
Последвайте ни
1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7

McDonald‘s продава ресторантите си в Русия

Свят
 

Компанията ще загуби по 50 млн. долара на месец

McDonald's заяви, че е започнал процес по продажба на всички свои ресторанти в Русия и ще напусне страната след повече от 30 години на пазара, казва „Ройтерс“.

Най-голямата верига за бързо хранене в света реши да затвори своите 847 ресторанта в Русия, губейки по 50 млн. долара на месец.

Решението да продаде своите активи в Русия, включително емблематичното местоположение на площад „Пушкин“ в центъра на Москва, бележи голямото оттегляне на бранда от страната.  

Някога символ на процъфтяващия американски капитализъм, навлизащ в Съветския съюз, ресторантът на McDonald’s беше първият, който беше отворен в страната. Повече от 5000 души присъстваха на откриването през 1990г.

McDonald's заяви, че иска да продаде всички свои ресторанти в Русия на местен купувач, но ще запази търговската си марка на пазара.

 „Хуманитарната криза, причинена от войната в Украйна, и ускоряващата се непредсказуема оперативна среда накараха McDonald's да заключи, че продължаването на собствеността върху бизнеса в Русия вече не е възможно“, казаха от McDonald's.

Множество други западни компании се съгласиха да продадат руските си активи или да ги предадат на местни мениджъри, докато се борят да спазват санкциите във връзка с конфликта в Украйна и да се справят със заплахите от Кремъл, че чуждестранните активи могат да бъдат конфискувани.

Компанията заяви, че нейните 62 хил. служители в Русия ще продължат да получават заплати до приключването на сделките и че ще имат бъдещи работни места при всеки потенциален купувач.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии