1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

"Лукойл" в Италия ще работи въпреки забраната за руски петрол

Свят

Ето на какви суровини ще разчита рафинерията

Италианската рафинерия, контролирана от "Лукойл", ще може да продължи да работи през следващата седмица въпреки прилагането на ембаргото на Европейския съюз върху руския петрол, влизащо в сила на 5-и декември, се казва в изявление на "Литаско", подразделението на руската компания "Лукойл", което притежава рафинерията в региона на Южна Сицилия, предаде БТА.

"Литаско" заяви, че планира да разчита на складираните суровини за следващите месеци и на бъдещи доставки на петрол, който не е с руски произход, за да осигури непрекъснатата работа на рафинерията. Компанията "Литаско" също така подчерта, че е готова да продължи "смислено сътрудничество" с италианското правителство, тъй като "тя изпълнява ангажиментите си" към властите на страната през последните 14 години.

Отбелязвайки, че "Лукойл" редовно инвестира в развитието на дъщерното дружество, компанията заключи, че в момента рафинерията е "предприятие, което печели, технологично напреднало съоръжение и надежден партньор за всички свои клиенти, доставчици и изпълнители“.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии