Кандидат проваля интервю за работа за минути, след като е разбрал погрешно прост въпрос

Оказва се, че немалко хора разбират грешно някои въпроси по време на интервю за работа

 

Едно от нещата, за които хората се вълнуват е търсят помощ в интернет е как да се представят възможно най-добре по време на интервюто си за работа.

Независимо дали си правите измамна шега в опит да разчупите леда или бъркате при първоначалното ръкостискане, нещата могат да тръгнат надолу, преди дори да сте започнали интервюто, а един кандидат разкри, че се е спънал при първия въпрос и само в рамките на две минути интервюто е приключило, става ясно от информация на Reddit.

 

Работодателите обясниха, че са били попитани от интервюиращия: "Кажете ни как стигнахте тук?" на което кандидатът светкавично отговорил: „С автобус“.

Това изглежда като напълно добър отговор, само че не това е имал предвид интервюиращият. Осъзнавайки, че той вместо това пита за това в смисъл на кариера, а не как е стигнали физически до офиса, интервюиращият е решил, че понататъшното интервю е безмислено.

Тази случка накара много други да споделят в социалните мрежи собствените си гафове на интервю. Потребител разказва как, когато е бил попитан дали има шофьорска книжка, той е казал "да". Последвал е въпрос дали "тя е чиста", на което мъжът казал че е току-що измита. Интервюиращият е попитал дали книжката е чиста, тоест няма нарушения, а интервюираният е отговори, че колата му е чиста, защото я е измил.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст