1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Kак най-големият круизен кораб в света изхранва 10 000 души всеки ден? (ВИДЕО)

Свят
 

Храната е вторият по големина разход на Royal Caribbean след този за гориво

 

На новия най-голям круизен кораб в света храненето е нещо повече от традиционен бюфет и грил край басейна с бургери и пица. Това е, разбира се, плюс пиршество от спагети Болонезе, сурови стриди и дори заек - достатъчно, за да се нахранят до 9 950 души (7 600 гости и 2 350 души екипаж). 

Както вероятно се досещате, изхранването на всички не е евтино: Храната е вторият по големина разход на Royal Caribbean след този за гориво, заяви пред репортери в края на януари Линкен Д'Соуза, старши вицепрезидент на круизната линия по въпросите на храната и напитките, пише Business Insider. 

Процесът по приготвяне на храната започва на сушата в Маями, където корабът получава провизиите си преди всяко отплаване. Понастоящем Icon of the Seas извършва седемдневни круизи от Маями до Мексико, Карибите и частния остров на Royal Caribbean.

Свежи продукти като горски плодове, сирена и билки се зареждат всяка седмица, казва главният готвач Герман Рихо. Но замразените продукти - например първокласни ребра, омари и риба - се получават на всеки два до три круиза. 

Icon of the Seas се запасява с около 20 000 килограма ориз и 3500 парчета омар за типичен едноседмичен круиз. 

През последните няколко години Royal Caribbean се опитва да се снабдява с повече съставки на вътрешния пазар, където се намират корабите ѝ, казва Д'Соуза.

Запасите от храна се разпределят в 37-те кухни на кораба. На кораба има повече от 20 ресторанта и кафенета. Възможностите с повишено заплащане включват щанд за суши  и луксозна вечеря за 200 долара на човек.

Ресторантът произвежда повече ориз, картофи, омари, говеждо филе и ребра, отколкото други ястия. Но менюто се сменя всяка вечер, което дава възможност на посетителите да се възползват от опции като кейкове с раци, пържено пиле и ескарго. Триетажният салон може да нахрани 6000 гости за 3 часа и половина. 

Снимка: Royal Caribbean

За да се осигури безпроблемна работа, всеки етаж на ресторанта разполага със собствена кухня. Тази, която обслужва долното ниво, отговаря за 2400 души по време на натоварена вечеря. 

На кораба има 425 готвача, които работят по 10-11 часа на ден. Това не е никак малко за кораб с размерите на Icon of the Seas: Според Александър Пербершлагер, пътуващ изпълнителен пекар на круизната линия, всеки ден пекарната произвежда 35 000 до 40 000 печени изделия, които включват багети, кифли и най-популярния продукт: кроасани.

За да запази размера на порциите и да намали разхищението на храна, Royal Caribbean използва вътрешни исторически данни, за да определи каква храна и колко от нея да приготвя, като се съобразява с демографските характеристики на своите гости.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии