Къде да пътуваме през юни?

Това са най-добрите места за посещение през този месец

 

Юни в Европа е идеалното време за пътуване. Времето е перфектно. Всъщност това е идеалното време да посетите всяка държава на континента. По това време на годината очаквайте да намерите чисто небе, приятно топло слънце и много туристи. 

Ключът към намирането на най-добрите места за прекарване на юни в Европа е да се отклоните от утъпкания път, където можете. Това ви помага да избегнете много от по-големите тълпи. 

Краков, Полша

Краков е най-популярната дестинация в Полша, посрещаща както местни, така и международни туристи през цялата година, но един от най-добрите месеци за посещение на този фантастичен град е юни.

Снимка: iStock

Времето е идеално, топло и слънчево, с температури над 20°C. Това е и времето, когато дните са най-дълги, като залезът е около 21:00, което ви позволява да използвате времето си в Краков максимално. И с толкова много невероятни атракции винаги ще намерите нещо интересно и вълнуващо за правене, пише sidetriptours.com.

Днес това е вторият по големина град в Полша, но мястото има дълга и наситена история. Краков е споменат за първи път през 966 г. и е бил столица на страната между 1038 и 1609 г. Някои от най-важните паметници в Краков датират от този период, но има още какво да се види и направи там.

 

Ако посетите Краков около 20 юни, можете да присъствате на едно от основните културни събития в града - ежегодния фестивал Wianki, който празнува нощта Купала - големият славянски народен празник, който се случва в най-кратката нощ в годината. 

Вилнюс, Литва

Вилнюс, столицата на Литва, е един от най-недооценените градове за посещение в Европа. Най-доброто време да откриете това очарователно място е юни, когато времето е топло и слънчево.

Дори ако центърът на града не изглежда много голям на пръв поглед, има толкова много за правене и разглеждане там. Старият град е очарователен район с лабиринт от криволичещи алеи и исторически сгради, включително много красиви църкви. През 1994 г. тази част на Вилнюс е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство като един от най-добре запазените исторически стари градове в Северна Европа.

Снимка: istockphoto

Тъй като градът е разположен на хълмове, можете да намерите някои красиви гледки в центъра (като Castle Hill или Three Crosses Hill). И все пак най-впечатляващата е от кулата на църквата Св. Йоан, която се намира на територията на университета.

Ако искате да разгледате малко повече от страната, можете лесно да отидете на еднодневни екскурзии до Тракай, с неговия впечатляващ средновековен замък, построен на езерото, или до Каунас, вторият по големина град в Литва с очарователния Стар град и впечатляващ модернистична архитектура.

 

Сплит, Хърватия

Вторият по големина град в Хърватия е идеалното място за посещение през юни. Времето е идеално, със средна температура от 27°C и почти без дъжд.

Сплит предлага голямо разнообразие от атракции, за да задоволи всеки вкус. Можете да се отпуснете на плажа, да плувате във вече топлото Адриатическо море, както и да разгледате някои забележителности.

Старата част на града обхваща двореца на Диоклециан - исторически център, включен в списъка на ЮНЕСКО, където се е намирал римският императорски дворец. Датиращ от началото на 4-ти век, все още можете да намерите многобройни останки от него в целия район, тъй като това е може би най-добре запазеният римски дворец в света. Когато се скитате по живописни алеи, често се натъквате на стари сгради, най-вече на няколко порти.

Снимка: Istock.com

Точно пред двореца на Диоклециан ще откриете Рива - главната алея на града, чудесно място за разходка или сядане в някое от многото кафенета, за да се отпуснете и да наблюдавате света, който минава. За най-добра гледка към Сплит и околностите му, трябва да се отправите към хълма Марян, който се намира на кратка разходка от центъра.

Сплит може да се използва и като база за изследване на повече от зашеметяващия регион Далмация и близките острови. Тъй като това е основният транспортен център в района, можете лесно да се придвижвате с автобуси или фериботи и да посетите места като Трогир, Омиш или красивите острови Хвар и Брач.

Париж, Франция

Париж е едно от най-добрите места за прекарване на юни в Европа. 

Юни в Европа е отлично време за посещение на Париж. Градът не е много претъпкан с туристи, а времето е страхотно. Започнете посещението си с круиз по река Сена. Сена пресича сърцето на Париж. Ще се изненадате колко известни забележителности можете да видите от реката – Нотр Дам, Гран Пале и емблематичната Айфелова кула.

Забавен факт за Париж, в града има два острова. Тук дори има някои от най-впечатляващите мостове във Франция.

Париж е град, пълен с невероятни големи и малки музеи. Лувърът, домът на Мона Лиза, е най-посещаваният музей в света, а Musée d’Orsay съхранява най-голямата колекция от импресионистични произведения на изкуството в света. Не забравяйте да си оставите достатъчно време, за да разгледате градините на Версай, украсени с класически статуи и невероятни фонтани.

Кордоба, Испания

Юни е прекрасно време за посещение на Кордоба. Тълпите, които изпълват града по време на майските фестивали, са изчезнали и температурите все още не са достигнали интензивността си в средата на лятото. Времето е идеално за разглеждане на града пеша, а Кордоба е изцяло пешеходен.

Като град, оформен от три мощни империи: римляни, араби и испански католици, Кордоба пази следите от всеки период. Разходете се по 2000-годишния римски мост и се озовете пред един от най-уникалните паметници в света – известната Мескита от Кордоба. Това е едно от нещата, с които Испания е известна.

Тази огромна структура е построена и непрекъснато разширявана от арабите между 785 и 988 г. сл. Хр. И когато католическите монарси превзеха града обратно от арабите, те построиха извисяваща се готическа катедрала точно в центъра му.

Много от къщите имат прекрасни вътрешни дворове, пълни догоре с растения в саксии и водни елементи. За да посетите някои от дворовете, отидете до квартал Сан Базилио и се присъединете към обиколката на вътрешните дворове с екскурзовод.

Летните нощи в Кордоба са идеални за прекарване в открити барове и ресторанти. В крайна сметка това е едно от най-добрите места да се насладите на андалуски тапас. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст