1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Италия пуска виза за дигитални номади - кой може да кандидатства?

Свят

Не може просто да отидете с багажа и лаптопа си, страната има определени изисквания

 

Италия посреща с отворени обятия професионалистите, които пътуват по света.

Визата за дигитални номади влезе в сила миналата седмица, след като беше обсъждана от италианските законодатели в продължение на години, и е насочена към работещите от разстояние, които искат да прекарат известно време в популярната европейска дестинация, пише CNBC. 

Италианското правителство определя дигиталните номади като граждани на държави извън Европейския съюз или Швейцария, които са висококвалифицирани, посочва Euronews. Те трябва да могат да работят от разстояние или като самостоятелно заети лица, или в сътрудничество със или като служители на дадена компания.

Но не е толкова просто да се появиш с багажа и лаптопа си.

Кандидатите за виза трябва да печелят три пъти повече от минималното ниво, изисквано за освобождаване от участие в разходите за здравеопазване. Това прави малко под 28 000 евро годишно или около 30 400 долара.

Допълнителните изисквания включват здравноосигурително покритие за срока на престоя, доказателство за настаняване, а кандидатите ще трябва да покажат, че са били дистанционни работници на друго място в продължение на поне шест месеца или дигитални номади за същия период от време. 

И макар че визата за дигитален номад е валидна само за една година, тя може да бъде подновена - и семейството ви може да бъде включено.

Възможно е обаче да получите отказ, ако сте били осъждани за престъпление през последните пет години, казва Euronews. 

Това е най-новата мярка на Италия за насърчаване на растежа. От известно време насам застаряващите италиански градове предлагат жилищата си само за едно евро в опит да ограничат недостига на население. Сделката привличаше чужденци, които се възползваха от ремонтираните жилища.

Все пак в други части на Европа няколко държави отменят "златните визи ", които някога позволяваха на чужденците да получат разрешение за пребиваване след инвестиране на над 500 000 долара в недвижими имоти.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии