1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

На 6 гуми: Автобус в София се превърна в офис (ВИДЕО)

На 6 гуми: Автобус в София се превърна в офис (ВИДЕО)

Вече има предложения, особено за дигиталните номади, да прекарат работните си дни в различни ексцентрични пространства

Колкото и да е хубаво да си работиш от вкъщи, понякога става скучно. Изпробването на различни коуъркинг пространства помага за развитието на въображението и разширяването на контактите на хората, които отдавана се пренесли работата извън офиса.

Вече има предложения, особено за дигиталните номади, да прекарат работните си дни в различни ексцентрични пространства като жп гари или лодки.

В България също иновациите в това отношение набират скорост.

Ави Барух е създател на идеята автобус да се превърне в споделено работно пространство. През последните 14 години му се налага да работи от разстояние и постоянно е в търсене на красиви места, на които да пренесе офиса си.

„Преди няколко години направих един такъв коуъркинг от корабни контейнери на морето. Много добре се получи. След това направихме още един от бракувани градски автобуси и сега решихме, че ще е много добра идея и естествена еволюция да намерим движещ се автобус и взехме този двуетажен автобус, който побира 30 човека на двата си етажа“, казва той.

Наемът на автобуса за работа е 950 лв. на ден с включен интернет и ток.

По негови думи хората могат да избират дали да работят седнали или прави, както и да провеждат срещи.

Преди да се превърне в офис, автобусът на Ави е бил в градския траснпорт в Берлин до миналата година. В преобразуването му участват и архитекти, дърводелци, електричари и механици, за да се стигне до финалния вариант.

„Има студио за графичен дизайн и понякога работата в офиса е доста стресираща и натоварваща и имам нужда да се разнообразя и да „отпуша“ творчеството си. Работата на такова място е вдъхновяваща, особено, когато е позиционирана до красива гледка“, казва Живко Иванов.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии