1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Френски град глобява шофьорите, които не изключват двигателя при спиране

Свят
 

Мярката има за цел не само опазване на общественото здраве, но и да пести енергия

Френският град Нанси глобява със 135 евро водачите, които не изключват двигателя на колата си, когато спрат, съобщава в. "Фигаро". Кметството публикува комюнике в Туитър, според което кметът социалист Матийо Клен е издал нареждане, с което се забранява на водачите да оставят включен двигателя на колата, когато не участват в движението по улиците.

Мярката има за цел не само опазване на общественото здраве, но и да пести енергия.

Градските власти са последвали примера на Лондон и някои градове в Белгия и Швейцария, където спирането на двигателя вече е задължително. 

Във Франция наредба от 12 ноември 1963 г. гласи, че спрели или паркирани превозни средства трябва да бъдат с изключен двигател, освен в случай на необходимост, като например за загряване преди потегляне при студено време. В закона за движение по пътищата е предвидена глоба от 90 евро за нарушителите. 

В Нанси задължението за изключване на двигателя при спряло положение не се отнася за автомобилите на Бърза помощ, полицията, хладилни камиони за хранителни продукти, както и при загряване на двигателя при отрицателни температури.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии