1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Джонсън Хуанг е на път да стане един от 20-те най-богати хора в света - кой е той?

Свят

В момента той разполага с близо 70 млрд. долара, а състоянието му нараства с 57% за по-малко от два месеца

Nvidia е на гребена на вълната. Акциите на базирания в Санта Клара производител на чипове се покачиха рязко благодарение на бума на изкуствения интелект (ИИ), съобщава Business Insider. 

От началото на 2022 г. цената на акциите на Nvidia се е увеличила пет пъти, което е довело до скок на състоянието на съоснователя и главен изпълнителен директор Дженсън Хуанг. 

Сега състоянието на 61-годишния Хуанг, който притежава 3,5% от Nvidia, е на път да влезе в редиците на 20-те най-големи милиардери в света в индекса на милиардерите на Bloomberg.

Състоянието на Хуанг е 69,2 млрд. долара, което го прави 21-вия най-богат човек в света, според Bloomberg.

Нетното състояние на Хуанг скочи с близо 22% само за един ден в четвъртък, след като цената на акциите на Nvidia се повиши с 16% в същия ден благодарение на впечатляващите резултати за четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията на Уолстрийт.

Като цяло състоянието на Хуанг е нараснало с около 57% по-малко от два месеца до 2024 г. 

Сега Хуанг изостава само от Джулия Флешър Кох - вдовицата на Дейвид Кох, съсобственик на американския конгломерат Koch Industries - и нейното семейство, които притежават 69,3 млрд. долара, по данни на Bloomberg. 

Цената на акциите на Nvidia се повиши в следборсовата търговия в четвъртък, като нарасна с 1,7% до 798,95 долара за брой.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии