1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

10-те най-млади милиардери в света

10-те най-млади милиардери в света

Те не просто изграждат империи, те оформят бъдещето

В света има много хора, които разполагат със значителни средства в банковите си сметки. Някои от тях са доста по-млади отколкото си мислите. 

 

Независимо от това как са стигнали до своето богатство, днешните млади милиардери не просто изграждат империи, те оформят бъдещето. Те ни напомнят, че мечтите могат да се сбъднат, когато се преследват със страст и постоянство. Ето 10 от тях:  

 

  • Густав Магнар Вице

Снимка: Facebook/Густав Магнар Вице

Този норвежец, който е на възраст от 31 години, притежава близо 50% от един от най-големите световни производители на сьомга - “Salmar ASA”. Този дял Густав Магнар Вице получава като подарък през 2013 г. от баща си Густав Вице, който основава компанията през 1991 г. Към момента състоянието му се оценява на 3,5 млрд. долара, докато “Salmar” се радва на славата си на пионер в напредъка на индустриализацията на рибовъдството в Норвегия.  

  • Райън Бреслоу

Снимка: Bolt
Райън Бреслоу напуска университета “Станфорд” през 2014 г., за да се впусне в стартирането на платежния стартъп “Bolt”. През януари 2022 г. той решава да премине от ролята си на главен изпълнителен директор към позицията на президент. 30-годишният американец осигурява внушителните 1,3 млрд. долара финансиране за “Bolt”. Този предприемач обича уединението, като често се отдава на йога, танци и медитация. Освен това, за своите 700 служители въвежда 4-дневна работна седмица, наблягайки на баланса между професионалния и личния живот.   

  • Катарина Андресен

Снимка: Катарина Андресен/X
Родена през 1995 г., Катарина Андресен е дъщеря на Йохан Хенрик Андресен младши, собственик на “Ferd AS”. През 2007 г. той прехвърля 42,2% в дялове от собствеността на Катарина и нейната сестра Александра. Двете са израснали в известно норвежко семейство на индустриалци и политици. Прадядо им Йохан Андресен е бил част от редиците на Консервативната партия. Според “Форбс”, Катарина, която от няколко години живее в Лондон, е получила от бизнеса около 1,5 млрд. долара.

 

  • Леонардо Мария Дел Векио

Снимка: Леонардо Мария Дел Векио/ Instagram
Леонардо е един от тримата членове на семейство Дел Векио, които намират място сред 10-те най-млади милиардери в света. Той и е един от двамата наследници на италианската фамилия, които активно участват в управлението на компанията, служейки като главен стратегически директор на “EssilorLuxotticа”. Освен това, изпълнява функциите на главен изпълнителен директор във “Salmoiraghi & Viganò” (б.а. - предприятие за производство на очила), изкупено от “EssilorLuxottica” през 2016 г. Леонардо Мария Дел Векио е собственик на 12,5% в дялове от собствеността в базираната в Люксембург холдингова компания, подобно на своите братя и сестри. Това му носи около 3,9 млрд. долара.

 

  • Александра Андресен

Снимка: Александра Андресен/ Instagram

Както вече стана ясно, Александра Андресен и нейната по-голяма сестра Катарина имат 42% в семейната инвестиционна фирма “Ferd”. Техният баща, Йохан Андресен, остава начело на компанията и контролира 70% от правото на глас чрез двойна структура на акциите. “Ferd” участва в различни финансови начинания, включително управление на хедж фондове, заема дейно място на скандинавската фондова борса и в частни капиталови инвестиции. Това дава на Александра около 1,5 млрд. долара.

  • Лука Дел Векио

Лука Дел Векио е сред потомците на покойния Леонардо Дел Векио. След смъртта на баща си Лука наследява дял от 12,5% от компанията “Delfin". Обширното портфолио на Delfin включва холдинги на "EssilorLuxottica", дялове в застрахователя "Generali", банки като "Mediobanca" и "UniCredit" и предприемача на недвижими имоти "Covivio". Заради това 21-годишният италианец може да се похвали с общо 4,1 млрд. долара.

  • Ким Юнг мин

Тя е една от най-влиятелните фигури в Южна Корея. Ким Юнг мин, заедно със сестра си Ким Юнг Йон, е в Топ 4 на най-младите милиардери в света. Двете притежават миноритарен дял в гиганта за онлайн игри “Nexon”. Те наследяват дяловете си от баща си Ким Юнг джу, който основава компанията през 1994 г. Той обаче си отива от този свят през февруари 2022 г. на 54 години. Двете не участват активно в управлението, като се знае малко за личния им живот. Смята се, че 22-годишната Ким Юнг мин разполага с около 1,7 млрд. долара.

  • Кевин Дейвид Леман

Този 21-годишен германец има в активите си 50% от собствеността в немската верига дрогерии “DM" (б.а. - която има годишен приход от 14 млрд. долара). Произходът й може да бъде проследен до 1973 г., когато Гьоц Вернер създава в Карлсруе първия си магазин. Към днешна дата “DM" може да се похвали с обекти на общо 3700 места по света. През 1974 г. бащата на Кевин Дейвид Леман - Гюнтер инвестира във фирмата. През 2017 г. бащата дава на сина си около 50% от “DM". И двамата стоят далече от публичното пространство, но е ясно, че състоянието на Кевин Дейвид Леман се оценява на около 2,5 млрд. долара.

  • Ким Юнг Йон

Ким Юнг Йон е другата част от фамилията Юнг, която се шири нашироко. Това е благодарение на своите 17 млрд. долара, които се появяват в сметката й от 31% от собствеността в компанията за онлайн игри “Nexon". Заедно със сестра си Ким Юнг мин, тя взема част от бизнеса от баща си Ким Юнг джу, който дава неговия старт преди 30 години. Двете обаче не се занимават активно с него, но пък той им носи сериозни приходи.  

  • Клементе Дел Векио

№1 в тази класация е Клементе Дел Векио. 19-годишният италианец е един от потомците на покойния Леонардо Дел Векио, който е президент на “EssilorLuxottica” до смъртта си през 2022 г. След това Клементе става собственик на 12,5% от дяловете на холдинговата компания “Delfin”. Така той се превръща в най-младият милиардер в света на 18 години. Към днешна дата Клементе Дел Векио вече има общо 4,1 млрд. долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии