1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Две тела бяха открити, след като самолетът на основателя на McFit, се разби (ВИДЕО)

 

Спасителите се натъкнали и на части от багаж и останки от самолет

Властите на Коста Рика откриха две тела при издирването на изчезналия самолет на милиардера и основател на веригата фитнеси McFit Райнер Шалер, който е бил на борда на малък самолет, разбил се на Карибите.

Шалер и още петима души бяха посочени като хората, които са били на самолета, разбил се в петък.

Телата на един възрастен и едно дете са открити във водата, но все още не са идентифицирани, съобщиха от Министерството на сигурността, цитирани от DW. 

Спасителите се натъкнали и на части от багаж и останки от самолет.

Снимка: iStock

Операциите по издирване и спасяване продължават да се съсредоточават върху радиус от 28 км от брега от летище Лимон на карибския бряг на централноамериканската държава.

Министърът на обществената сигурност Хорхе Торес каза, че изглежда самолетът се е ударил силно във водата.

Германският вестник Bild цитира говорителката на McFit Жанин Минати, която каза, че Шалер, партньорката му Кристиане Шикорски и двете им деца, както и друг неназован мъж са били пътници в самолета.

„В момента не знаем повече“, каза Минати.

Райнер Шалер е основател, собственик и главен изпълнителен директор на RSG Group.

Снимка: Reuters

Самолетът, Piaggio P.180 Avanti, изчезна в петък вечерта на около 33 км от брега на път за летището на Лимон, пристанищен град на карибското крайбрежие на Коста Рика. Самолетът е излетял от Паленке, мексикански град, популярен сред туристите с археологическите си руини, два часа и 41 минути преди да изгуби комуникация с насочващата контролна кула близо до Лимон.

McFit е най-голямата фитнес верига в Германия, която има повече от 200 фитнес зали само в страната, плюс центрове в Австрия, Италия, Полша и Испания и още 48 държави. Веригата има повече от 1,4 млн. членове.

Снимка: Reuters

Шалер беше собственик на компанията организатор на фестивала за електронна танцова музика Love Parade, на който 21 души загинаха при блъсканица през 2010 г. в западния германски град Дуисбург. След това събитие Шалер обяви, че фестивалът ще бъде окончателно отменен. Събитието беше възкресено тази година в Берлин от DJ Dr. Motte под ново име "Rave the Planet", тъй като търговските права върху името "Love Parade" бяха на Шалер.

Според разследване от 2019 г. на германската обществена телевизия ARD, богатството на Шалер се оценява на около 250 млн. евро (246 млн. долара).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии