1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

CV-то, с което инженер в Google получи позиция за 300 хил. долара

CV-то, с което инженер в Google получи позиция за 300 хил. долара

18 месеца след като започва работа в Amazon, той получава предложения от Meta, Uber и Google

Сахил Габа е на път да се дипломира с магистърска степен по машинно инженерство, когато осъзнава привлекателността на компютърните науки.

Той забелязал, че приятелите му, които са се насочили към компютърните науки, сравнително лесно си намират работа - затова решил да опита и той. 

"Едно лято прекарах три, четири месеца в изучаване на програмиране", разказва Габа, който е израснал в Индия, пред Business Insider. 

"Бях доста оптимистично настроен. Отидох на пазара на труда, опитах се да си намеря някаква работа, но така и не успях да попадна в някоя от тези големи технологични компании", казва той.

В крайна сметка получава позиция на софтуерен инженер в малка финтех компания в Чикаго, но усеща, че не усвоява най-съвременните софтуерни умения в нея. 

"Искаше ми се да работя в големите технологии", казва Габа. Затова прекарва вечерите си в изучаване на по-нови технологии и усъвършенстване на уменията си за провеждане на интервюта.

Голям пробив
Това се отплаща. След две години работа в компанията в Чикаго и стотици откази по-късно той получава първата си работа в големите технологии: позиция на софтуерен инженер в Amazon.

18 месеца след като започва работа в Amazon, той получава предложения от Meta, Uber и Google в рамките на няколко седмици. Той приема работа в Google със стартова заплата от около 300 000 долара годишно. По това време е на 29 години.

Това е автобиографията, с която е получил работа в Meta, Uber и Google:

 

Какво би променил в автобиографията си днес

Горепосочената автобиография носи на Габа предложения за работа в три технологични гиганта. Въпреки това Габа казва, че има няколко неща, които би променил в него днес. 

Води с опит, а не с умения: Габа казва, че е създал тази автобиография, преди да получи първата си голяма работа в областта на технологиите в Amazon. "По онова време, тъй като професионалният ми опит не беше толкова силен, поставих уменията си на първо място", казва той. Според него би било по-разумно да се води от професионалния опит. "Все още бих искал да включа уменията си, но само за целите на ключовите думи." 

Фокусирайте се върху новото: Габа каза, че би намалил акцента върху постиженията от колежа. "Отличията и наградите са много стари", каза той. "Струва ми се, че ако не сте получили нищо в последно време, може и да ги пропуснете." 

Опростеност на езика: Когато става въпрос за изтъкване на постиженията, Габа заяви, че сега ще даде приоритет на това езикът да бъде лесен за разбиране. "В началото бих се опитал да добавям страхотни съкращения - по този начин можете много бързо да отчуждите своя специалист по подбор на персонал или мениджър по наемане на работа."

Въпреки това има някои неща, които би запазил същите.

Да не набляга на образованието: "Работих доста усърдно за всички тези дипломи, но знам, че в контекста на работата, която търся, тези дипломи не са толкова важни", казва Габа. Той постави образованието си в дясната част на страницата, тъй като повечето хора са склонни да четат отляво надясно и следователно ще видят първо по-подходящия раздел.

Хобита: Габа каза, че би запазил и раздела, наречен "Интереси", защото той е добър ледоразбивач при интервюта: "Ако откриете нещо, което се припокрива, това започва дискусия и води до лесно начало".

Понастоящем Габа работи в офиса на Google в Сиатъл като софтуерен инженер.

 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии