1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Цената на златото достигна исторически максимум

Цената на златото достигна исторически максимум

Това стана на фона на падащия долар

Цената на златото на международните пазари достигна рекорден връх на фона на спадаща доходност на американските държавни облигации и понижение в курса на долара, след като Управлението за федерален резерв запази прогнозата си за три намаления на лихвените проценти през тази година, предаде Reuters. Перспективата за по-ниски лихвени проценти натежава върху долара, което прави златото по-евтино за инвеститорите, притежаващи други валути.

На този фон спот цените на златото се повишиха с 0,8 на сто до 2203,09 долара за тройунция към 7 часа българско време, след като достигнаха исторически максимум от 2222,39 долара по-рано през сесията, пише БТА. Фючърсите върху златото в САЩ скочиха с 2,1 на сто до 2205,40 долара.

Вчера УФР запази лихвените нива в САЩ, но потвърди намеренията си да понижи три пъти нивото на основните ставки до края на годината.

УФР задържа лихвените проценти стабилни в сряда, но политиците посочиха, че все още очакват да ги намалят с три четвърти от процентния пункт до края на 2024 г., отбелязва Ройтерс.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии