1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Бивш вицепрезидент на Google разкри най-търсеното умение при интервю за работа

Бивш вицепрезидент на Google разкри най-търсеното умение при интервю за работа

Как да проверим дали притежаваме търсеното качество?

Бившият вицепрезидент на Google, Клер Хюз Джонсън, разкри най-добрите умения, които е търсила, докато интервюира кандидати. Клеър Хюз Джонсън работи в Google в продължение на десет години.

  • 95% от интервюираните смятат, че притежават търсеното качество, но едва 10% - 15% имат тази черта
  • Колко често употребявате "Аз" и "Ние"? 
  • Вижте как можете да проверите дали притежавате въпросното качество?

Въпреки че опитът и другите умения са важни, те могат да бъдат придобити с течение на времето. В статия, написана за CNBC, Джонсън заявява, че самосъзнанието е ключовото умение, което специалистите по подбор на персонал търсят, докато интервюират кандидат за работа.

През десетте години в Google тя проверява нивото на самосъзнание, което кандидатите притежават по време на интервюта за работа. Въпреки това, самосъзнанието, отбеляза Джонсън, е рядка черта. По-нататък тя добавя, че според изследването 95 % от хората вярват, че са самоосъзнати, но само 10 до 15 %  действително имат тази черта в себе си.

За това как се проверяват кандидатите за самосъзнание

Снимка: bTV

Освен това Джонсън пише, че проверява за самосъзнание, като слуша за употребата на „аз“ и „ние“ по време на интервюта.

Прекомерната употреба на „аз“ може да предполага липса на смирение или лоши умения за работа в екип, докато прекомерната употреба на „ние“ може да не показва ясно ролята, която кандидатът играе в дадена ситуация.

Тя казва, че трябва да има баланс между използването на тези думи и дава пример за идеален отговор. Тя пише: „Обикновено научавам нещо разкриващо, когато попитам за тяхната конкретна роля. Положителен отговор би бил: Това беше моя идея, но заслугата е на целия екип.“

Снимка: istockphoto

В статията за изданието Джонсън добавя още, че самосъзнанието води до по-голяма мотивация за учене и честност за личните слабости. Хората, които са самоосъзнати, също са по-склонни да изградят по-добри взаимоотношения със своите колеги и мениджъри, казва Джонсън.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Ню Йорк съди TikTok, Facebook и YouTube за предполагаемо увреждане на психичното здраве на децата

Ню Йорк съди TikTok, Facebook и YouTube за предполагаемо увреждане на психичното здраве на децата

В иска се твърди, че те съзнателно "проектират, разработват, произвеждат, управляват, популяризират, разпространяват и продават своите платформи, за да привличат, улавят и пристрастяват младежи, с минимален родителски контрол"

Галерии