1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Основателят на Facebook подготвя нова платформа

Ето на кого ще бъде конкурент.

Компанията майка на социалната мрежа Facebook и платформата за предимно снимково съдържание  Instagram,  Meta Platforms проучва възможностите за стартиране на ново приложение в опит да измести Twitter като място за споделяне на съдържание, предаде БТА, позовавайките се на Ройтерс.  

Снимка: Ройтерс

Приложението на "Meta" ще се базира на платформа, подобна на тази на приложението Mastodon - услуга, подобна на "Twitter",  която стартира през 2016 г. и сега има около 2 милиона активни потребители месечно.

"Проучваме самостоятелна децентрализирана социална мрежа за споделяне на текстови актуализации. Вярваме, че има възможност за отделно пространство, където създатели на съдържание и публични личности да могат да споделят навременни актуализации за своите интереси“, каза говорител на Meta пред Ройтерс в изявление, получено по имейл. От съобщението не става ясно, кога компанията планира да пусне новото приложение.

Снимка: Getty Images

Съоснованата от Марк Зукърбърг компания, която отбеляза бум на потребителите след придобиването на Instagram и WhatsApp в началото на 2010 г., в последно време среща силна конкуренция от страна на китайското приложение за кратки видеоклипове TikTok.

Въпреки това месечните активни потребители на приложенията на Meta нараснаха с 4,2 на сто през тримесечието на декември 2022 г. в сравнение с 8,8-процентовия ръст година по-рано.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5