1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Автосалонът в Женева отменен отново - мести се в Катар

Свят
 

Изложението с нов домакин от ноември 2023 г.

Автомобилният салон в Женева се отменя за четвърта поредна година, съобщиха организаторите. Изложението в Швейцария бе планирано за 14-19 февруари 2023 г., но поради световната икономическа и геополитическа несигурност, както и рисковете, свързани с пандемията, изложението ще има нов домакин и това ще бъде Доха (Катар) през ноември 2023 г.

Събитието ще се прави на всеки две години.

Президентът на салона Морис Турентини каза в изявление, че несигурността пред глобалната икономика е сериозен катализатор за решението от страна на организаторите.

Снимка: Istock.com

„Направихме всичко възможно, за да гарантираме, че можем да бъдем домакини през февруари. Подобреният формат на събитието и проектът бяха приети много добре. Но в крайна сметка рисковете надделяха над възможностите“, отбеляза Турентини.

Главният изпълнителен директор на Международното автомобилно изложение Сандро Мескита също заяви, че много марки не се ангажират с участие в изложение в Европа заради „несигурните времена“.

През февруари 2020 г. автомобилното изложение стана една от първите „жертви“ на COVID пандемията. Събитието беше отменено само ден преди планираното откриване. Първият автосалон е организиран през 1905 г., а от 1923-а се прави всяка година с изключение на Втората световна война (1940-1946 г.).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии