1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Акциите в САЩ поскъпнаха

Свят

Това се случи след като ФЕД планира по-бавен темп на повишаване на лихвите

Акциите на Уолстрийт поскъпнаха за втора поредна сесия след протоколите от заседанието на Федералния резерв, които сигнализираха за умерена агресивна политика за борба с инфлацията.

На последното си заседание в началото на ноември мнозинството от политиците на ФЕД са преценили, че според протокола "вероятно скоро ще бъде уместно" да се пристъпи към по-бавен темп на повишаване на лихвените проценти, пише БНР.

Публикацията дойде покрай предимно солидни икономически данни и помогна на акциите да се възстановят след спада в средата на сесията.

Индустриалният индекс "Dow Jones" завърши с ръст от 0,3% на ниво 34 194,06 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се повиши с 0,6% до 4027,26 пункта, а богатият на технологии индекс Nasdaq Composite добави 1,0% до 34 194,06 пункта.

По-рано докладите показаха изненадващо силни поръчки на големи промишлени стоки в САЩ през октомври, докато продажбите на нови жилища не се съобразиха с очакванията и нараснаха през същия месец.

Седмичните молби за помощи при безработица се повишиха, а проучването на Мичиганския университет за потребителските нагласи надхвърли очакванията.

Сред отделните компании Deere & Co скочи с 5,0%, след като отчете по-високи печалби при 37% ръст на приходите до 15,5 млрд. долара. Deere заяви, че условията в отрасъла остават стабилни, като посочи, че "продължава силното търсене на селскостопанска и строителна техника".

Софтуерната компания Autodesk се срина с 5,7 %, след като заяви, че свободният паричен поток ще бъде по-нисък от очаквания в краткосрочен план, защото е сключила по-малко многогодишни договори с авансови парични средства в "предизвикателна" макроикономическа среда.

Пазарите ще бъдат затворени в четвъртък във връзка с празника Ден на благодарността и ще приключат търговията в петък по обяд. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии