1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Най-желаните локации за покупка на вила край София

Недвижими имоти

Ако вие сте от тези, които дори да бягат от града, все пак искат да бъдат близо до него, то следващите редове са за вас!

Понякога да пътуваш от някои от кварталите на София до центъра отнема повече време, отколкото да стигнеш до по-малките населени места край столицата.

Всички ентусиасти, които искат да избягат от забързаното ежедневие в рамките на един час, обикновено вперват поглед към малките и кокетни къщички, които са достатъчно близо до всичко необходимо за постигане на комфорт и достатъчно далеч да си близо край природата.

Възможността да бъдете на само няколко километра, за да успеете буквално да се отдалечите от ежедневието и битовизма и да презаредите с нови сили и енергия, са незаменими, казват брокерите от Unique Estates. Предпочитанията на всеки човек са различни и ако вие сте от тези, които дори да бягат от града, все пак искат да бъдат близо до неговото очарование, то следващите редове са за вас! 

Вила в Драгалевци

Драгалевци е един от престижните квартали на София, добре познат със своите еднофамилни къщи, малки семейни хотели и луксозни вили с просторни дворове.

Той е разположен в подножието на Витоша, където има изградени и комплекси с контролиран достъп, предоставящи спокойна среда и комфорт за много семейства.

Инфраструктурата и комуникациите са отлични, а панорамната гледка, близостта до града и природните богатства, го правят атрактивен квартал за живеене за хора на всякаква възраст. 

Снимка: iStock
Вила в Княжево

Макар че Княжева се води квартал на София, той е един от малкото, в които все още липсва масово презастрояване. Той се намира в югозападната част на града, а преобладаващите постройки са предимно еднофамилни къщи, вили и малки кооперации.

Западната част на Княжево е разпложена на склона на Люлин планина, където Владайската река разделя Витоша от Люлин. Районът е пословичен със своите минерални извори, а бързата връзка с центъра на града по бул. „Цар Борис ІІІ“ го прави логичен избор на мнозина, които тепърва си търсят имот в близост до вацните точки на града, но с усещането, че си някъде далеч от традиционните урбанизирани пространства. 

Снимка: iStock
Вила в Бистрица

Чистотата на въздуха, тишината и спокойствието са гарантирани в едно от най-старите и най-големи селища в полите на Витоша и Софийското поле.

За атмосферата на Бистрица допринасят двете витошки реки, в които текат ледените води от върховете на планината. Селото е добре уредено с отлична инфраструктура, налична е и редовна транспортна връзка, която прави големия град „на една ръка разстояние“. Съвсем близо са разположение детски градини и училища, както и езерото Панчарево, където много столичани предпочитат да почиват през уикенда. 

Снимка: Daniel Koh
Вила в Горна баня

Районът е известен с минералните си води и най-чистия въздух в София и точно затова напоследък много инвестир=тори насочиха сили към Горна баня. Благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения от Владайското дефиле, Бучинския проход и Сливнишкото поле, осигуряващи постоянно проветрение и препятстващи задържането на мъгли мястото става все по-привлекателно за любителите на природата.

Изборът е разнообразен – от модерни къщи с голям двор, през просторни апартаменти в затворени комплекси, до равни и широки парцели. Огромно предимство е, че тук можете да откриете подходящо място, на което сами да построите новата си вила.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии