1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Най-добрите квартали за покупка на имот в Дубай

Най-добрите квартали за покупка на имот в Дубай

Крайбрежният район се очертава като лидер по стойност на сделките

Впечатляващият скок на сделките през третото тримесечие на 2023 г. е показателен за нарастващата и трайна привлекателност на Дубай като глобална гореща точка за инвестиция в недвижими имоти. Инвеститорите и крайните потребители демонстрираха непоколебимо доверие в пазара, което допринесе за значителното увеличение от 22% на общия брой сделки, показва проучване на Unique Estates.

Най-добрите райони за инвестиция в Дубай, класирани спрямо стойността на регистрирани сделки:

  1. Dubai Harbour:3,04 милиарда AED (759 632 897 евро)
  2. Palm Jumeirah: 2,66 милиарда AED (664 678 785 евро)
  3. Sobha Hartland:2,52 милиарда AED (629 695 691 евро)
  4. Business Bay:2,43 милиарда AED (510 503 292 евро)
  5. Dubai Creek Harbour:1,62 милиарда AED (265 371 755 евро)

Dubai Harbour:

Крайбрежният район се очертава като лидер по стойност на сделките при продажбите през третото тримесечие на 2023 г., регистрирайки впечатляващите 3,04 милиарда AED. Със своите луксозни резиденции, зашеметяващи гледки и близост до ключови атракции, пристанището на Дубай продължава да привлича инвеститори, търсещи ексклузивност и морски изживявания.

Palm Jumeirah:

Тази луксозна общност запазва статута си на скъпоценен камък сред недвижимите имоти в мегаполиса, осигурявайки си второто място по стойност на сделките с 2,66 милиарда AED. Този създаден от човека архипелаг остава символ на богатството на Дубай, предлагайки начин на живот, синоним на лукс, отдих и панорамни гледки към океана.

Sobha Hartland:

Известен със своите майсторски изработени жилища и красиви пейзажи, този район заема третото място със стойност на сделките от 2,52 милиарда AED. Комбинацията от модерен начин на живот и естествена среда в общността привлича тези, които търсят хармоничен баланс между изисканост и спокойствие.

Business Bay:

Оживен бизнес и жилищен център, Business Bay се нарежда на четвърта позиция със стойност на сделките от 2,43 милиарда AED. Неговото стратегическо местоположение, съчетано с комбинация от търговски и жилищни площи, прави Business Bay динамичен избор както за инвеститори, така и за крайни потребители.

Dubai Creek Harbour:

Развиващият се Dubai Creek Harbour печели петото място със стойност на сделките от 1,62 милиарда AED. Като крайбрежна дестинация, той оформя визията за хармоничен градски начин на живот, предлагайки перфектна комбинация от модерност и естествена красота.

Най-добрите райони за инвестиция в Дубай, класирани спрямо броя на регистрираните сделки:

  1. Jumeirah Village Circle: 1418 сделки
  2. Arjan: 1163 сделки
  3. Sobha Hartland: 1115 сделки
  4. Business Bay: 1094 сделки
  5. Jumeirah Lakes Towers: 765 сделки

Секторът на недвижимите имоти в Дубай процъфтява е заключението на пазарния анализ за третото тримесечие на 2023 г. Разнообразието в типовете имоти, впечатляващото нарастване на сделките и забележителният ръст в общата стойност на сделките отразяват пазар, който непрекъснато се адаптира, за да отговори на променящите се нужди и стремежи на своите инвеститори и жители.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии