1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Колко струва таксата за поддръжка на апартамент на морето? (ВИДЕО)

Колко струва таксата за поддръжка на апартамент на морето? (ВИДЕО)

Обикновено има ангажирана компания, която съдейства за поддръжката на жилището и общите части, които включват басейн, детска площадка, зелени площи и 24-часова охрана

Много българи през последните няколко години вложиха своите инвестиции в малки апартаменти на Черноморието. Някои от тях разбира се са с цел инвестиции и се отдават под наем през сезона, а други са с предназначение за лично ползване.

Освен, ако не сте купили апартамент в някои от по-големите градове като Варна и Бургас, например, в останалите случаи строителите предлагат жилища предимно в затворени комплекси с малка квадратура.

В много от тези случаи има ангажирана компания, която съдейства за поддръжката на жилището и общите части, които включват басейн, детска площадка, зелени площи и 24-часова охрана.

Снимка: iStock

Когато закупувате ваканционен имот на морето, обикновено той не разполага с интернет и телевизия и се налага да сключвате съответните договори, процесът по които може изцяло да бъде поет от пропърти агенцията, която поддържа жилището ви. При нужда от ремонтна дейност компанията ще съдейства, без да се изисква да присъствате на място. 

Ако притежавате апартамент на морето в комплекс от затворен тип, агенцията, която сте наели, ще ви представлява на всички общи събрания на входа и ще се заеме с разрешаването на всякакви казуси.

Според експерта Евгени Василев поддръжката на апартамент по нашето Черноморие е доста по-ниска като цена от тази в затворените комплекси в големите градове.

„На морето се плаща на квадратен метър на годишна база, защото логиката е, че това са ваканционни имоти. Цените са около 70-80 лв. на месец или близо 1000 лв. на година“, казва той, подчертавайки, че цената включва поддръжка на басейн и останалите съоръжения в комплекса и варира според това какво има в него.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии