1 USD
1.82822 BGN
Петрол
Bitcoin
$63,850.2

Собственици на магазини на морето ги трансформират в стаи за нощувки

Собственици на магазини на морето ги трансформират в стаи за нощувки

1000 евро/кв.м e средна цена за имоти в курортите

През второто тримесечие на годината при пазара на ваканционни имоти интересът на купувачите е слаб, показва проучване на Arco Real Estate.

За качествени имоти в добри комплекси цените са около 1000 евро/кв.м., но има и по-ниски цени в зависимост от местоположението и качеството на конкретния имот. Най-търсените имоти са в комплекси с добра локация и близо до морския бряг, но по възможност под пазарните цени.

Къщи и парцели се търсят повече във вътрешността, в близки до курортните центрове села, но пак на цени под пазарните.

Търговските и офис площи се наемат сезонно и там варирането на цените може да е огромно. Такъв тип имоти, които не са с топ локации често биват трансформирани от собствениците в стаи и апартаменти за нощувки.

Най-предлаганите жилища и през това тримесечие продължават да са двустайните и студиата.  

С най-високи цени са студиата, след това се нареждат двустайните, а по-големите имоти се предлагат на най-ниски цени. Средните цени са около 1000 евро/кв.м.

Най-активно остава предлагането в Слънчев бряг. Предлагането на къщи и парцели в самите курорти е ограничено. Търговските площи и офисите, които се предлагат за продажба, обикновено се задържат дълго на пазара, защото няма търсене и дори са по-евтини от апартаментите в една и съща сграда например. В такива случаи отново се гледа дали могат да бъдат преобразувани в апартаменти за нощувки.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии