1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Росица Вартоник: Финансите не са ядрена физика

Управлението на парите е предпоставка за успешна реализация

Финансите не могат да бъдат скучна материя! Не и когато ни ги представят като средство, с което можем да постигаме мечтите си.

Росица Вартоник го прави! Тя познава отлично финансовия свят и освен, че го разбира, тя може и да въвлича в него. Като една истинска жена, която има подход към всичко, тя има отношение и към парите и говори уверено за тях.

Вярва, че да можеш да управляваш добре парите си, е умение и предпоставка за успешна реализация, затова е посветила огромни усилия за реализирането на финансови образователни програми и инициативи.

Снимка: Евгений Милов
Росица е основател и директор на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и ръководи разработването и реализацията на иновативни образователни проекти. За да се подобри финансовата грамотност у нас, трябва да се работи устойчиво по темата и да се прилагат държавни политики.

Вартоник има 25-годишен опит във финансовия сектор, в който попада съвсем случайно.

„Бях в период на големи житейски промени и трябваше да тръгна по нов път. Избрах този на финансите и започнах работа в Българската фондова борса“, спомня си тя.

За да бъдеш част от този свят, трябва да осъзнаеш защо той е важен. Няма значение кой какъв е и каква професия има – всеки носи лична отговорност за благосъстоянието си и управлението на парите е основополагащо за нас.

Снимка: Евгений Милов

Росица си дава сметка и колко е важно темата за финансите да бъде достъпна до хората, да се говори на прост език за нея.

Това не е ядрена физика. Трябва а разбираме парите, за да ги използваме успешно като средство“, категорична е Роси.

Росица е специалната героиня в дигиталната ни поредица „Жените на България“. Целия разговор с нея можте да гледате тук: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии