1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Елена Дречева: Дигитализацията не е мода, а необходимост

Елена Дречева: Дигитализацията не е мода, а необходимост

Данните са новото злато, казва изпълнителният директор на Коника Минолта България

Тя е част от глобална компания със 150-годишна история с фокус върху печатните процеси и корпоративните документи. Дигитализацията обаче е тук и тя вярва, че печатът и технологиите не си противоречат, напротив, могат да се допълват взаимно. 

Снимка: Евгений Милов
Професионалният път на Елена Дречева в IT сектора започва преди близо две десетилетия. Годината е 2005-а, когато получава съобщение от нейна приятелка, че японската компания Konica Minolta търси регионален мениджър за България.

Елена се явява на интервю и още си спомня момента, в който разбира, че е одобрена. Била е само на 28, когато получава договора за управление и съдебно решение на компанията. Така, тя става първият неин служител с възможност да развие дружеството по начина, по който си представя.

Снимка: Евгений Милов

Изпълнена с енергия, ентусиазъм и мотивация оттогава досега Елена е изпълнителен директор на компанията в България, ръководи успешно екип от 81 души и поддържа лидерската позиция на дружеството на пазара. Коника Минолта България получи сертификат за най-добър работодател в България за 2023 г. в класацията на Top Employers Institute.

В нашата бизнес стратегия приоритет е клиентът. Винаги се стараем да консултираме компаниите относно технологичните възможности, свързани с данни, и как могат да се възползват от дигитализацията, за да станат самите те по-бързи и по-конкурентоспособни в своята дейност“, споделя Елена.

Снимка: Евгений Милов
Данните са новото злато, казва тя, но трябва да се адаптираме към промяната, защото тя е неизбежна. Компаниите трябва да предвиждат трансформацията, за да вървят в правилната посока.

Технологичният сектор се развива динамично, затова и служителите трябва да бъдат обучавани да прилагат съвременните иновации.

Дигитализацията не е мода, а необходимост. Дигиталната трансформация често се разбира като нещо лошо, но тя не е – тя предоставя нови възможности за бизнесите, които искат да се развиват“, категорична е Дречева.

Елена е част и от дигиталната ни поредица „Жените на България“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии