1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Цветелина Николова, която гаси пожари всеки ден: В бизнеса взимаш бързи решения (ВИДЕО)

Цветелина Николова, която гаси пожари всеки ден: В бизнеса взимаш бързи решения (ВИДЕО)

Управляващият директор на "Катаржина Естейт" е специален гост на поредицата "Жените на България"

 

Тя е посланик на хубавото българско вино по целия свят. Това е част от професионалния ѝ път през последните близо 20 години. Цветелина е жената с твърда позиция, начело на „Катаржина Естейт“ – компанията, която продължава традицията от най-дълбока древност – да произвежда вино, чийто уникални качества да „разказват“ за България.

Снимка: Евгений Милов

За да заеме позицията управляващ директор, тя минава през всички нива в компанията. Водена от амбиция, креативност и високия си професионализъм, Цветелина Николова развива успешно „Катаржина Естейт“ и я води към нови върхове в сферата на винопроизводството.

Вдъхновяващата ѝ история разказваме в „Жените на България“.

През 2003 г. Цветелина става част от компанията, в която работи и до днес. Тя постига забележителни резултати като търговски представител и е само на 24, когато става търговски директор. На 29 вече е управител на цялата група и с екипа ѝ създават визията на компанията, която от 2006 г. съществува като „Катаржина Естейт“.

„Управлението върви с голяма отговорност. Промените се случват непрестанно и се налага да гася пожари всеки ден. Силната ръка е задължителна“, споделя Цветелина.

Тя не отлага и взимането на трудни решения. Земеделският сектор е тежък и за да ръководиш мъжки бизнес, какъвто е винопроизводството, нямаш особен избор, особено когато заемаш висока позиция.

За да бъде още по-запозната със спецификите във винопроизводството, тя решава да надгради опита си с международни квалификации. Цветелина завършва престижния институт International Organization of Vine and Wine (OIV) във Франция.

Снимка: Евгений Милов

Много широк поглед върху винения бранш придобива при професионалното си обучение в САЩ като част от програма към Калифорнийския университет.

„Пътят ми в тази индустрия е дълъг, но практиката навън ми показва къде е България на винената карта на света и как може да се позиционира сред най-добрите страни производителки“, казва Цветелина.

България все още не заема челните места в сектора, но последните години, дори и пандемичните, говорят за положителната промяна, която е започнала и е свързана с имиджа ни и умението да се презентираме на международния пазар.

Затова и приоритетите ѝ като управляващ директор са в тази посока. Цветелина е автор и инициатор на различни проекти за родното вино. Неин е приносът и в издаването на книгата за български вина и традиции „Wines of Bulgaria”.

Снимка: Цветелина Николова, личен архив

България може да бъде предпочитана дестинация и заради виното, което предлага. Имаме даденостите, има и хора като Цветелина, които преследват целите си на всяка цена.

Цялото интервю с нея може да гледате в „Жените на България“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии