1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

За първи път в Израел отваря врати чужда верига магазини

Корпоративни истории

Тел Авив е един от най-скъпите градове в света

Френската верига "Карфур" (Carrefour) откри днес 50 магазина в Израел и е първият чуждестранен търговец на дребно, който навлиза в страната с обещанието да свали цените, най-вече на хранителните стоки, които са много високи, предаде Франс прес, цитиран от БТА. 

"Днес е голям ден за Carrefour, осъзнаваме, че очакванията в Израел са много високи и искаме да сме на висотата на тези очаквания". Това заяви главният изпълнителен директор на френската компания Александър Бомпар на церемония по откриването на хипермаркет в Раанана, предградие на Тел Авив.

Снимка: iStock

Carrefour отваря официално 50 магазина в Израел със силна концентрация в агломерацията на Тел Авив.

Френската верига обяви през март 2022 г., че ще стъпи на израелския пазар благодарение на партньорство с израелската група "Електра кънсюмър прадъкт" (Elelctra Consumer Product) и филиала й "Йенот Битан" (Yenot Bitan), което ще му позволи да отвори франчайз магазини в страната.

Първите 50 клона са св възползвали от инвестиция от около 250 милиона шекела (62,6 милиона евро), като до края на 2023 г. ще има между 80 и 100 клона в Израел.

През 2021 г. списание "Икономист" класира Тел Авив като най-скъпия град в света, изпреварвайки Париж, Хонконг и Ню Йорк.

Високите разходи за живот бяха в центъра на предизборната кампания за парламентарните избори през ноември.

Снимка: iStock

Разходите се прибавят към рекордна инфлация за страната за повече от десетилетие - 5,2 на сто на годишна основа, според данните, публикувани през април от Израелската централна банка. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии