1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

За първи път в Израел отваря врати чужда верига магазини

Корпоративни истории

Тел Авив е един от най-скъпите градове в света

Френската верига "Карфур" (Carrefour) откри днес 50 магазина в Израел и е първият чуждестранен търговец на дребно, който навлиза в страната с обещанието да свали цените, най-вече на хранителните стоки, които са много високи, предаде Франс прес, цитиран от БТА. 

"Днес е голям ден за Carrefour, осъзнаваме, че очакванията в Израел са много високи и искаме да сме на висотата на тези очаквания". Това заяви главният изпълнителен директор на френската компания Александър Бомпар на церемония по откриването на хипермаркет в Раанана, предградие на Тел Авив.

Снимка: iStock

Carrefour отваря официално 50 магазина в Израел със силна концентрация в агломерацията на Тел Авив.

Френската верига обяви през март 2022 г., че ще стъпи на израелския пазар благодарение на партньорство с израелската група "Електра кънсюмър прадъкт" (Elelctra Consumer Product) и филиала й "Йенот Битан" (Yenot Bitan), което ще му позволи да отвори франчайз магазини в страната.

Първите 50 клона са св възползвали от инвестиция от около 250 милиона шекела (62,6 милиона евро), като до края на 2023 г. ще има между 80 и 100 клона в Израел.

През 2021 г. списание "Икономист" класира Тел Авив като най-скъпия град в света, изпреварвайки Париж, Хонконг и Ню Йорк.

Високите разходи за живот бяха в центъра на предизборната кампания за парламентарните избори през ноември.

Снимка: iStock

Разходите се прибавят към рекордна инфлация за страната за повече от десетилетие - 5,2 на сто на годишна основа, според данните, публикувани през април от Израелската централна банка. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5