1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Радиана Божикова бе избрана за „Личност на годината“ 2023 на CME

Корпоративни истории

Радиана Божикова е сред най-награждаваните журналисти в редакцията на bTV Новините

Журналистът на bTV и автор на редица авторски рубрики, филми и поредици за документалистика Радиана Божикова, бе избрана за "Личност на годината“ 2023 (Personality of the year 2023) на годишните награди на CME. В силна конкуренция с изявени журналисти от Централна и Източна Европа, яркият талант на Радиана да разказва вдъхновяващи истории, които докосват аудиторията, беше високо оценен от ръководителите на медии от 6 държави в групата на CME.

„На първо място това отличие за мен означава - доверие. За мен самата номинация е израз на уважение  към труда ми. bTV е медия, която създава среда за разгръщане на личния потенциал и аз съм изключително благодарна за всички възможности. Наградата ми носи увереност, но и силно чувство за отговорност за това, което предстои да създавам.“ – казва Радиана. Нейното професионално развитие и международни успехи, които постига с екипа на bTV с документалния филм „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“, са в основата на високото признание.

Радиана Божикова с наградата на СМЕ
Снимка: Андрей Рашев
Допълнителна информация за Радиана Божикова:

Радиана Божикова започва своя професионален път като стажант-репортер в bTV през 2017 г. От септември 2018 г. е репортер в съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя”, където среща зрителите с изявени родни и чуждестранни творци в областта на културата. През 2019 г. започва своя авторска рубрика с истории за българските села – „Изгубени във времето“. През 2022 г. е автор и на поредицата „Наоколо“ в същото предаване. От есента на 2023 г. Радиана създава с екипа на телевизията документалната  поредица „bTV разказва“, която се излъчва всяка неделя от 16:00 часа. 

Радиана Божикова е сред най-награждаваните журналисти в редакцията на bTV Новините. Автор е на няколко издания в поредицата „bTV Репортерите“. Само за година и половина – през 2022 и 2023 г., документалният филм „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“ на Радиана Божикова и оператора Добромир Иванов получава седем международни и три български отличия. Филмът е представян пред публика в Швейцария, Италия, Индия, Косово, а в края на месец септември 2022 г. и в Албания. Друг от впечатляващите ѝ проекти е филмът „Kато птиците“, който ни среща с хората, които говорят „птичия език“. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

„Тази сутрин“ на 23 години

„Тази сутрин“ на 23 години

Сутрешният блок на bTV „Тази сутрин“ отбелязва днес своята 23-та годишнина. На 5 декември 2000 година, преди 8395 дни, стартира едно от най-обичаните актуални предавания в ефира на bTV

bTV Media Group с престижно отличие в конкурса

bTV Media Group с престижно отличие в конкурса "ESG Awards" на PwC

TV Media Group развива активно ESG стратегията си чрез намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда; поставяне на хората в центъра на всичко; създаване на отговорно съдържание; почтено и прозрачно управление

Галерии