1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Приложението за запознанства Bumble вече няма да изисква жените да правят първата крачка

Корпоративни истории

Анализаторите на Уолстрийт очакват Bumble да отчете печалба от 12 млн. долара

Десет години след създаването на иновативния модел за приложения за запознанства с функцията „жените да правят първия ход“, Bumble отваря вратата за мъжете, които вече ще могат да започват разговори в платформата, казва CNN.

Мъжете взимат властта само привидно

Bumble пуска нова функция, наречена „първи ход“, която ще позволи на жените потребители да зададат подкана, на която мъжките ухажори могат да отговорят и да започнат разговор. Функцията отменя дългогодишното изискване на приложението жените да изпращат първите съобщения до потенциалните си партньори, което според Bumble даваше на жените повече власт над живота им при срещи.

Новата функция е част от по-мащабно повторно стартиране на приложението, обявено във вторник от новия главен изпълнителен директор Лидиан Джоунс, която пое върховния пост от основателя Уитни Улф Хърд по-рано тази година.

Новата функция за „първи ход“ е един от начините, по които Джоунс казва, че Bumble се развива, като същевременно остава верен на първоначалната си мисия за овластяване на жените при запознанства. Сега жените потребители ще имат опцията да продължат да инициират разговори или да зададат начален ход, но партньорът им ще може да да протегне ръка първи. (За небинарни потребители или тези, които търсят съвпадения от един и същи пол, всяко лице може да зададе и да отговори на начален ход.)

Снимка: iStock

Bumble вече също изисква от потребителите да включват повече снимки в биографиите си. И приложението ще подчертае общите интереси в горната част на профилите на потенциалните съвпадения в опит да свърже хората с по-съвместими партньори.

На печалба ли е Bumble?

Промените може да са от ключово значение за връщането на компанията, която притежава ѝ приложенията за запознанства Badoo и Fruitz, към печалба, след като отчете нетна загуба от 1,9 милиона долара миналата година. Цената на акциите на компанията също се срина с 86% спрямо първоначалното публично предлагане през февруари 2021 г.

Снимка: iStock

Анализаторите на Уолстрийт очакват Bumble да отчете печалба от 12 млн. долара, когато отчете печалба за първите три месеца на тази година на 8 май, спрямо загуба от 2,3 милиона долара през тримесечието отпреди година. Броят на плащащите потребители на компанията също се очаква да нарасне с 14% до повече от 3,9 милиона.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии