1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Nova Brasilia – от Костинброд до нашия дом

Nova Brasilia – от Костинброд до нашия дом
 

През 2022г. брандът утвърждава приза си кафе номер 1 у нас, в сегмент мляно кафе

Това ароматно пътуване започва в Костинброд, където вече над 30 години фабриката на Jacobs Douwe Egberts (JDE) произвежда печено и мляно кафе. Именно тук се създава и Nova Brasilia – любимо кафе на поколения българи. И през 2022 г. брандът утвърждава приза си за кафе номер 1 у нас.(1) Към сегашния момент фабриката в Костинброд е произвела над 500млн пакета Nova Brasilia.

Снимка: Jacobs Douwe Egberts (JDE)

Произвеждаме Nova Brasilia с грижа към кафето и отдаденост към нашите потребители. Проследяваме както вноса и износа на кафе, така и производствения процес. Работим съгласно ISO стандартите за качество и безопасност на продукта. Спазваме европейските и българските изисквания за производството на хранителни продукти. Имаме изградена програма за спазване на добрите производствени практики. Производството във фабриката е предназначено не само за българския, но и за голяма част от европейския пазар. През годините модернизирахме производственото оборудване и инвестирахме в опазване на околната среда и природните ресурси. Но най-важното, което запазихме, това са нашите служители. Голяма част от тях са със стаж във фабриката от над 20 години. Разчитаме на техния опит, умения и знания за постигане на качеството, което потребителите заслужават.” – споделя Мария Сеньова-Велева, Мениджър отдел Качество.

През последните години броят на служителите в производствената фабрика варира леко, като около 79% от тях са пряко замесени в производствения процес – специалисти, техници и машинни оператори.(2)

Румен и Боян Димитрови са баща и син и оператори пекарна във фабриката. Всяка сутрин те буквално запалват огъня във всяко зрънце кафе и си спомнят началото.

„Работя във фабриката от самото й създаване, от над 30 години. Спомням си, когато фабриката беше в София под името Nova Brasilia и заедно с цялото ръководство и колегите се преместихме и създадохме това, което сега е в Костинброд. Усещам фабриката като дом, като нещо, което съм изградил с ръцете си.” – разказва Румен Димитров, Оператор Пекарна.

След първоначалната инвестиция по придобиването на фабриката в Костинброд, групата JDE продължава да инвестира в нейното развитие, разширяването и модернизацията й, спомагайки тя да се утвърди като еталон за ефективност на производството и ангажираност на екипа.

„Работя във фабриката от около 14 години. Започнах 19-20-годишен като оператор палетизираща машина. През годините натрупвах опит благодарение на любопитството ми и желанието ми за развитие. В момента съм на една от най-важните позиции във фабриката. Оттук започва всичко...Усещането да работя с баща ми е невероятно. Всеки ден той ме учи на нещо ново, като ми предава това, което е работил цял един живот. Както от него, така и от колегите пекари, аз научавам тънкостите при така важния процес, а именно изпичането на кафето.” – споделя Боян Димитров, оператор-техник Процеси печене и смилане.

Nova Brasilia се предлага в няколко разновидности в сегмент мляно кафе: Nova Brasilia Класик – с подобрен, богат и ароматен вкус; Nova Brasilia Джезве – с автентичен начин на приготвяне; Nova Brasilia Еспресо - с дързък вкус и пленителен аромат; Nova Brasilia Без кофеин – за любителите на класическия вкус на Nova Brasilia, които предпочитат безкофеиновите кафе напитки.

Освен локалната марка Nova Brasilia, JDE Bulgaria предлага и международни брандове като Jacobs, L’OR и Senseo. Чрез своите марки компанията затвърждава лидерските си позиции в сегмент мляно кафе и се нарежда сред топ 3 производители в сегментите разтворимо кафе и кафе миксове.(3)

Плановете за развитие на компанията включват обогатяването и развитието на кафе културата в България, предлагането на разнообразно портфолио, както и нови продуктови предложения, част от най-предпочитаните кафе сегменти.

За производството на Nova Brasilia специалистите във фабриката в Костинброд използват качествени кафе зърна, влагат професионалната си експертиза и своята страст към кафето, вярвайки, че потребителите го оценяват вече повече от 30 години.

„Заедно с фабриката се развиваме и ние не само като професионалисти, но и като хора. Зад марката Nova Brasilia стои целият екип на JDE, на което се дължи и качеството на кафето. В компания като тази аз се чувствам сигурен и на мястото си.“ – допълва Боян Димитров.

(1) Данните са базирани на проучване на Nielsen Bulgaria и се отнасят за продажби в обем за 2022 г. в сегмент Мляно кафе. 

(2) Независимото проучване за социално-икономическото въздействие, изготвено за Jacobs Douwe Egberts от Института за пазарна икономика, 2020 г.

(3) Данните са базирани на проучване на Nielsen Bulgaria и се отнасят за продажби в обем за 2022 г. 

*Платен материал

**Материалът е предоставен от Jacobs Douwe Egberts (JDE)

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии