1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Георги Детелинов: Как се става милионер на 20 години? (ВИДЕО)

Георги Детелинов: Как се става милионер на 20 години? (ВИДЕО)

Първото нещо, което прави Георги, е да продаде колелото си, за да си купи костюм и да изглежда по-голям

 

В класацията на Forbes за милиардери вече успешно се наместват хора от 19 до 30 годишна възраст от Бразилия, Италия, Испания и др. Към тяхната компания се насочва и едно момче от Плевен, което още на 14-15 годишна възраст знае, че ще се занимава с бизнес.

Снимка: Георги Детелинов/ Instagram

На 21 години Георги Детелинов вече е милионер в активи. Предприемачът влиза в студиото на „Преди обед“ със скъсани дънки и тениска, нетипичен вид за милионер или по-скоро не и за български такъв.

В случая на Георги милионер не означава, че има 1 милион лева в банковата сметка. Георги се интересува от тийнейджър от финанси и първата си работа като финансов консултант започва още тогава. Естеството на дейността му е да предлага на клиентите места, на които да инвестират.

„Има едно правило и че най-добрият търговец е най-добрият потребител на своите продукти и аз самия инвестирах на местата, които препоръчвах на моите клиенти. Като 15-годишен нямах пари, които да инвестирам и го правех чрез уговорки с клиентите и заеми“, казва той.

Така Георги започва да инвестира в различни активи като: земя, имоти, дялове от компания и др.

Амбицията му да се развива от малък идва с желанието да сбъдне детските си мечти и да живее по-добре, а не да започне нормална работа от 8:00 до 17:00.

Кой вярва на 15 годишен финансист?

Първото нещо, което прави Георги е да продаде колелото си, за да си купи костюм и да изглежда по-голям.

„Не са ме питали на колко съм бил. Сигурно съм изглеждал млад, но съм бил на границата, може би на 18 години. Щом са ме пуснали да работя за тях вероятно съм бил на около 18“, разказва Георги.

Родителите му го подкрепят въпреки, че имат притеснение да не изостане с училището.  В 11 и 12 клас той минава на индивидуално обучение.

„В продължение на много дни и вечери още от 10 клас убеждавах родителите си. Казвах им така: „Искам да прекарвам времето си в работа и да правя бизнес. Ако отсъствам много от училище, наказателно ще ме пуснат в самостоятелна форма на обучение, което не е добре в очите на учителките. По-добре да го направим доброволно. По-добре да знаят, че това е нещо по мое желание, а не че съм несериозен, просто имам приоритети“, припомня си той. „Баба ми, която е учителка беше пред прединфарктно състояние от тази новина.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии