1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Tinder за намиране на работа: nPloy затвориха първи инвестиционен рунд за 4 млн. лева

Корпоративни истории
 

Това е една от най-големите инвестиции в български стартъп от HR сектора до момента

Българската иновативна платформа за свързване на кандидати и работодатели nPloy затвори своя първи инвестиционен рунд в размер на почти 4 млн. лева. Основен инвеститор в рунда е българският инвестиционен фонд “Морнингсайд Хил”, като целта на финансирането е развитие на платформата и навлизане на нови пазари в централна и източна Европа.        

“Масовите онлайн платформи за търсене на работа не само в България, но и в Европа често са тромави и неефективни. Това искаме да променим с nPloy, като успешно разработихме иновативна job-matching платформа по модела на приложенията за запознанства. Заменихме стандартния процес на предварителен подбор с алгоритъм с изкуствен интелект, който позволява на потребителите да виждат само подходящи за опита им позиции, а на работодателите - лесно да получават релевантни кандидати.” споделя Константин Цонев - един от основателите на платформата.

В момента nPloy се използва от над 85 хил. потребители и над 500 работодатели в страната, сред които BIC, SAP, Lidl, Postbank и др. Платформата предлага изключително прозрачен и ефективен процес на подбор. В нея компаниите имат достъп до информация за професионалния опит и умения на всеки кандидат, но не и до лични данни като имена, пол, възраст и настоящ работодател, което гарантира максимална обективност на процеса. Освен това,  компаниите имат възможност проактивно да се свържат с кандидати от базата на nPloy, както и да се възползват от Employer branding рекламни кампании, насочени към прецизно таргетирана аудитория.

“Избрахме да инвестираме в nPloy, защото вярваме в нуждата от технологично подобрение на пазара на труда и в успеха на екипа. Всяка добра идея има нужда от още по-добър бизнес план и от хора, които горят в изпълнението ѝ. А nPloy има точно това.”, заяви Павел Велков, управляващ партньор в инвестиционния фонд “Морнингсайд Хил”

Умният алгоритъм на приложението показва на кандидатите само обяви, които отговарят на всички техни изисквания, включително за заплата.

nPloy е единствената платформа в България, в която талантите винаги знаят дали CV-то им е прегледано, одобрено или не. При проява на взаимен интерес, между двете страни автоматично се отваря чат и може да се насрочи видео интервю. А отскоро мобилното приложение предлага и възможност кандидатите да следят селектирани новини, да се включват в клубове по интереси и различни видове онлайн събития на кариерна тематика.

“Целта на nPloy да направи нещата по-лесни. Търсенето на работа не трябва да е толкова сложен и бавен процес, когато има модерни технологии, които могат да решат тези проблеми. На пазар с ниски нива на безработица и ръст на предлаганите позиции, кандидатите не искат да губят време в 3-4 интервюта, за да разберат, че финансовите им очаквания няма да бъдат покрити, например. Всяко затруднение, забавяне и излишни процеси отказват голяма част от кандидатите. Тук идва nPloy - създаваш профил лесно и бързо, след което можеш да кандидатстваш или да чакаш компания да те потърси за подходяща позиция.”, сподели Мария Петрова, директор бизнес развитие в платформата.

Основна задача на екипа от тук нататък е да стартира навлизането на още повече нови пазари в централна и източна Европа. Приложението от скоро работи на румънския пазар и отзивите са много добри, а целта на основателите е до края на 2023 година платформата да е активна в още държави и да привлече следващия успешен инвестиционен рунд за глобален ръст.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии