1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Голяма сделка: Американска компания придоби българската Out2Bound

Корпоративни истории

Подписването се състоя на 19 октомври

Българската компания за развитие на продажбите в технологичния сектор Out2Bound стана част от глобалния лидер и пионер в B2B продажбите и ускоряването на приходите MarketStar.  Базираната в Юта, САЩ, компания избира Out2Bound за своята първа инвестиция в България и Централна и източна Европа.

Подписването се състоя на 19 октомври като стойността на сделката не беше обявена публично. Компанията избира София за разрастване на дейността си заради благоприятния бизнес климат и технологичните иновации, както и заради експертизата на световно ниво, които българската компания събира в екипа си.

Снимка: Out2Bound

„Това не е първият опит компанията ни да бъде придобита, но след няколко такива опита азбрахме, че в правилния момент с правилните хора сме готови да предприемем тази стъпка“, каза след подписването един от основателите на българската компания Теофил Шиков.

Снимка: Out2Bound

Той оточни, че MarketStar се е свързала с тях преди 6 месеца, като след известно време преговори и много срещи, американски екип е дошъл в София и е видял потенциал в бъдещо сливане.

Снимка: Instagram/Out2band

Както екипът на MarketStar, така и този на Out2Bound изтъкнаха, че това, което ги е накарало да пристъпят към финализиране на решението са общите ценности, които двете компании изповядват.

„Оценяваме три неща, когато става въпрос за такава сделка. На първо място е таланта, на второ иновациите на една компания да генерира продажби и на трето страстта към продажби на екипа“, каза Кийт Тайтъс, президент и главен изпълнителен директор на MarketStar.

Снимка: Instagram/Out2band
Повече за българската компания Out2Bound

Out2Bound е компания за развитие на продажбите, която помага на технологичните лидери в области като разработка на софтуер, мобилни и уеб технологии, SaaS (Software As a Service) да привличат нови бизнес клиенти и да стъпват на нови пазари навсякъде по света. Out2Bound разработва и изпълнява стратегии за бизнес развитие от името на технологични компании, които желаят да обогатят продажбените си процеси и да ангажират прецизно таргетирани нови клиенти. 

Снимка: Instagram/Out2band

Създадена през 2016 г. от Теофил Шиков, Борис Георгиев, Здравко Здравков и Димитър Митков, Out2Bound е работила вече с над 300 технологични компании от Великобритания, скандинавските страни, Германия, САЩ, Швейцария, както и в нашия регион – България, Румъния и Сърбия. Сред клиентите ѝ са имената на технологични лидери като Progress, Telelink, Sirma Group, Modis, BGO Software и др.

И нещо за MarketStar

Базирана в Юта, САЩ, и оперираща глобално, MarketStar е компания с над 35-годишна история и лидер в областта на изнесените продажби и ускоряване на приходите. Пионер в областта на B2B (Business to Business) аутсорсинг услугите за тех компании, MarketStar представлява едни от най-разпознаваемите компании на глобално ниво, като маркетира техните технологични продукти и услуги.

Компанията оперира в над 60 страни на пазарите на няколко континента – Северна Америка (САЩ и Канада), Латинска Америка, Азиатско-тихоокеанския регион (APAC), Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Над 1600 е броят на служителите на MarketStar по света с офиси в САЩ, Ирландия, Филипините, Австралия, Испания и Мексико. През 2019 г. MarketStar става част от Wasatch Group.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии