1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Външният вид на жените излиза колкото един апартамент

Финанси

Колко харчи нежният пол, за да изглежда добре?

Едва ли някой си дава сметка колко точно харчи за външния си вид. Разходите на средностатистическата жена обаче надхвърлят и най-смелите предположения. В рамките на най-активните си години, между 20 и 60, жената, която полага грижи за външния си вид, харчи пари колкото за един тристаен апартамент в луксозен квартал, изчисли businessnovinite.bg.

Средно на месец жените харчат между 100 и 200 лева за нови попълнения в гардероба си и още толкова за обувки и чанти. Маникюр и педикюр се правят поне веднъж месечно, като средната цена е 70 лева. Козметични процедури средно са около 80 лева, а дерматологичните още толкова. Средствата за фризьорски услуги са около 100 лева, а ако се правят промени в прическата сумата нараства значително и да варира от 150 до 300 лева.

Ако към тези неща добавим и пазаруването на козметични продукти, сметката набъбва сериозно. Пазарът на козметика, бяла и декоративна варира между 50 и 300 лева в зависимост от каво има нужда в момента жената. 

Когато говорим за поддръжка на външен вид не бива да забравяме и фитнеса. Месечната карта за фитнес средно е 50 лева. 

Сумарно усреднените стойности правят 800 лева на месец. За 40 години това прави близо 400 000 лева или 200 000 евро.

Направени проучвания показват, че  жените на около 30 години средно харчат повече за овлажнител за лице и продукти против стареене, отколкото хората на 40, 50 или 60 години. И въпреки своята младост, жените между 20 и 30 години харчат средно повече за грим от всяка друга възрастова група.

За сравнение, според Forbes, харчовете за външния вид на мъжете съставляват 70% от тези на жените. Това се случва на фона на все още по-ниските заплати на слабия пол в сравнение с тези на силния. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии