Как Грейс Кели превърна чанта на Hermes в модна икона?

Блясък

Покойната актриса беше символ на елегантност и красота

Тези, които се интересуват от елитна и луксозна мода, определено са чували за луксозната марка Hermes. Компанията е основана в Париж. В момента това е една от най-елитните марки в света, като това еволюира от основаването си през 1837 г.

Компанията разполага с богат избор за тези, които се интересуват от тяхната марка, но най-забележителният дизайн на луксозната марка са чантите Birkin и Kelly. Тези чанти са най-популярният им дизайн и са изработени от изящни материали. 

В наши дни е изключително трудно да се сдобиете с Hermes Kelly, тъй като марката искаше да се погрижи за елита и кралските особи. Тези чанти често се виждат в ръцете на милионери и знаменитости. Hermes се превърна в модно изявление сред елита благодарение на известната актриса Грейс Кели, която по-късно стана принцесата на Монако.

Снимка: /Twitter
Чантата Kelly на Hermes е вдъхновена от известната актриса Грейс Кели през 50-те години на миналия век, която е живяла от 1929 до 1982 г. Актрисата се появява във филми като "Четиринадесет часа", "Заден прозорец", "Могамбо", "Зелен огън", "Лебедът", "Висшето общество" и много други. Кели стана влиятелна актриса по време на разцвета си и в крайна сметка се срещна и се омъжи за принца на Монако Рение III през април 1956 г.

Актрисата стана принцеса-консорт на Монако. Кралската особа е известна с изтънчения си вкус към модата и по-късно развива свой собствен бляскав стайлинг, който залага на стоки от луксозната марка Hermes, която е една от най-любимите й марки.

Тя е носила луксозната чанта на най-важните събития в живота си дори при обявяването на годежа и по време на бременността. Принцесата на Монако често е виждана да използва чанта Sac à dépêches, изобретена през 30-те години на миналия век. Това беше оригиналната чанта Kelly. Снимките на влиятелната актриса в Холивуд, държаща чанта Hermes по това време, станаха изключително популярни в целия свят и дори се използваха като първа корица на няколко списания по това време. Публиката започна да нарича чантата Kelly bag. Снимките на принцесата на Монако, използваща чантата, дадоха на луксозната марка експозицията, от която се нуждаеха, за да популяризират марката си.

Hermes реши да преименува чантата и я кръсти на принцесата на Монако, тъй като снимките на бившата актриса с чантата се превърнаха в емблематична снимка в медиите. Кели прикриваше бременния си корем с чантата, което вероятно е причината снимките й да подчертават най-вече чантата.

Това доведе до удвояване на производството на чантата, тъй като тонове знаменитости и богати хора искаха да използват тази чанта. Принцът на Монако помогна за създаването на марката и чантата Kelly, което я превърна в символ на статус на богатство в целия свят. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст