1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

НАП и колегите им от Лондон обсъдиха контрола върху онлайн хазарта

Финанси
 

На срещата бе отбелязано доброто взаимодействие между България и Великобритания в данъчната сфера

Експерти от Национална агенция за приходите и техни колеги от  Кралската данъчна и митническа агенция и Комисията по хазарта на Великобритания обмениха опит и добри практики при лицензирането и контрола на хазартната дейност, съобщиха от НАП.

Срещата, която се проведе онлайн със съдействието на Службата за предотвратяване на престъпления срещу фиска към Посолството на Великобритания в София, беше открита от изпълнителния директор на НАП Румен Спецов.

Британските експерти от Кралската комисия по хазарта запознаха българските си колеги с мащабите на регулирания хазарт в Обединеното кралство, различните видове онлайн хазартни дейности, подлежащи на лицензиране и прилаганите там регулаторни мерки. Представителите на Агенция „Приходи и митници“ на Нейно Величество (HMRC) от своя страна разясниха специфики при облагането и видовете данъци върху хазарта на Острова, както и законодателни промени, позволили им да облагат онлайн хазартните оператори, където и да се намират по света.

Българската и Британската приходни администрации имат ползотворно сътрудничество не само в областта на хазартните дейности, а и при управление на риска и осъществяването на мониторинг и контрола върху електронната търговия.

„Вече втора година с Британската приходна и митническа администрация обменяме добри практики в областта на управление на риска и облагането на приходите от електронната търговия. Благодарение на опита, който споделяме, НАП въвежда нови подходи и способи за следене на онлайн търговията и ограничаване на възможностите за избягване на данъчно облагане от тази дейност. Сега поставихме началото и на сътрудничеството ни в областта на хазарта, което се надявам също да е изключително ползотворно. Приходната и митническа агенция и Комисията по хазарта на Обединеното кралство имат традиции и много добри практики при лицензирането, контрола и данъчното облагане на хазартната дейност, които бихме могли да приложим успешно и у нас, предвид че НАП осъществява надзор върху хазарта от две години“, каза изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии