1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Мъск съветва - кои са най-разумните инвестиции

Финанси

Най-богатият човек дава насоки на хора, коит искат да вложат пари

 

Когато инфлацията в САЩ се засили Илон Мъск публикува свети към потребителите, като ги призова да притежават „физически неща“, когато инфлацията е висока.

Като общ принцип, за тези, които търсят съвет по тема инвестиции, може да се каже, че е по-добре да притежават физически неща като дом или акции в компании, отколкото долари, когато инфлацията е висока, пише finance.yahoo.com.

Все още притежавам и няма да продавам своите Bitcoin, Ethereum или Doge fwiw, казва той. Мъск, въпреки ентусиазма си, посъветва инвеститорите да бъдат внимателни и да не разпределят цялото си инвестиционно портфолио към конкретна криптовалута. Неговата позиция произтича от основен принцип на инвестиране: диверсификация. Мъск разбира, че поставянето на всички финансови яйца в една кошница носи значително ниво на риск. 

За начинаещи инвеститори или тези, които не са запознати с пазарите на криптовалути, търсенето на професионални насоки може да бъде разумна стъпка, казва Мъск. Финансовите съветници и инвестиционните експерти могат да предоставят ценна информация, да оценят толерантността към риска и да помогнат при разработването на инвестиционна стратегия, съобразена с индивидуалните обстоятелства. Техният опит помага да се ориентирате в сложността на пейзажа на криптовалутите и да оптимизирате инвестиционните резултати.

По-важният момент от посланието на Мъск обаче е, че физическите активи обикновено са най-сигурната инвестиция по време на висока инфлация. 

Въпреки че инфлацията най-накрая започва да се охлажда в САЩ, тя все още остава сравнително висока. Това означава, че съветът на Мъск да притежавате физически неща ще продължи да е актуален.

Какво влиза още във физическите неща:

Недвижим имот

Докато Мъск спомена притежаването на дом, недвижимите имоти като цяло се представят добре за инвеститорите през годините на висока инфлация. По-конкретно, еднофамилни къщи и многофамилни имоти. Независимо от колебанията в стойностите, тези активи могат да осигурят постоянен паричен поток във всички икономически среди.

Изящно изкуство

Изкуството е популярен метод за съхраняване на богатство от поколения, което не е изненадващо.

Този вид инвестиция беше достъпна само за свръхбогатите. Въпреки това инвеститорите на дребно вече имат опции да купуват акции от ценни произведения или да инвестират във фондове за изкуство.

Вино

Индексът Liv-ex Fine Wine 1000 имаше една от най-силните си години през 2022 г., тъй като инфлацията скочи. Индексът, който проследява 1000 вина от целия свят, е намалял с 0,8% от началото на годината, но е нараснал с 8,4% през последните 12 месеца.

Инвеститорите на дребно са получили достъп до този пазар чрез закупуване на секюритизирани акции от винени колекции и дори закупуване и продажба на отделни бутилки чрез инвестиционни платформи.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии