1 USD
1.83543 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,361.5

Как да привлечем пари и да имаме успешен бизнес с помощта на фън шуй?

Финанси

Днес започва годината на Черния заек по лунния календар

Ако искате да създадете хармонична работна среда, да направите бизнеса си по-проспериращ и да създадете подкрепящо и ободряващо пространство за вашите служители, може да се обърнете за помощ към древната китайска практика Фън Шуй. Може да звучи странно за незапознатите, но това древно китайско изкуство е донесло много ползи за хората (и бизнеса) по целия свят. Много фирми са избрали да възприемат учението на Фън Шуй и са открили, че то им е донесло успешна, спокойна и печеливша работна среда. В същото време дори да нямате бизнес, практиката може да ви помогне да увеличите доходите си, пише sleek.com.

По китайския календар тази година е година на Черния воден заек и започва днес, на 22 януари.

Снимка: istockphoto.com
Как да си помогнете, ако имате бизнес?

Разположете работното си бюро така, че да виждате възможно най-голяма част от стаята. Във Фън Шуй вашето бюро е представителство на вашата кариера и трябва да обърнете голямо внимание на разположението му. То никога не бива да е с гръб към вратата. Това ще ви направи по-малко стресирани на подсъзнателно ниво, защото ще можете да видите всеки, който се приближи до вас.

Гледката, която имате от бюрото си, също е много важна. В идеалния случай трябва да гледате нещо, което ви вдъхновява. Гледането на празна стена ще ви блокира, а гледането през прозореца може да ви разсее. 

Цветята и растенията са страхотни за фън шуй, защото ви обединяват с естествения свят. Естественият зелен цвят на растенията насърчава растежа, както бизнес, така и личен. Ако искате вашите растения да ви донесат положително влияние, те трябва да са здрави и жизнени. Видът растение, което имате в работното си пространство, също е много важен. Например, трябва да избягвате всичко, което е остро, като кактуси. Подходящи варианти са бамбукът и палмата.

Сложете малко фонтанче или аквариум. Водата чисти енергията и ще ви направи по-малко стресирани, така че да сте максимално фокусирани в работата си. 

Снимка: istockphoto.com

Цветовете предизвикват емоции, които имат голям ефект върху производителността и общото ви настроение. Ето защо трябва да сте много внимателни, когато избирате какви цветове ще използвате в офиса си. Не забравяйте да се пазите от агресивни цветове като червеното, защото те предизвикват негативни чувства като безпокойство и агресия.

Перфектният цвят за повечето фирми е синият. Това е цветът на небето и морето, означава свободен дух и е много релаксиращ цвят, който създава усещане за спокойствие. Често се среща в света на бизнеса, защото предизвиква лоялност, отговорност, доверие и надеждност. Ако търсите алтернативен цвят, бледозеленото е чудесен избор. Зеленото е цветът на парите, но и на природата и баланса. Бледозеленото вдъхновява креативността, така че е идеалният цвят за фирми, които изискват креативност и свободомислие.

Как да привличате финанси в личен план? 

Според експерти първото, което трябва да наппавите, за да привлечете повече пари към себе си е да изчистите дома си. Уверете се, че коридорите са подредени и проходими. Поставете позитивни снимки и картини на стените си. Използвайте огледала, за да увеличите светлината в по-тъмните пространства и да раздвижите енергията. Освободете се от всички стари, счупени или неработещи предмети, както и от всички, които не използвате и не ви носят радост. Това ще обнови енергията в целият ви дом и ще отвори място за нови възможности. Освободете се от всичко, свързано с онези части от миналото ви, с което нищо не ви свързва вече. 

Снимка: istockphoto.com

Осветете добре дома си. Осветяването на тъмни ъгли помага на енергията да циркулира. Щом има циркулация, има поток от енергия.

Подобно на осветлението, растенията са лесен начин да подобрите енергията в дома си и да привлечете благосъстояние. Пищните зелени растения с широки листа са най-подходящи. Те внасят живот в ъглите, омекотяват греди и колони и внасят свежест в дома. Най-добре е да се държат в източни, югоизточни и южни сектори. 

Използвайте кристали, те са много силен активатор. Те имат кристална решетка, могат да се програмират и са прекрасен инструмент, с който може да се подобри цялостно енергията в дома. Сложени на правилното място могат да ни помогнат да спим по добре, да подобрим цялостно енергията в дома си и да привличаме благосъстояние. Използвайте само естествени минерали. Цитринът и аметистът са най-подходящи за активиране на късмета с парите. Малък геод аметист, сложен до входната врата може да привлече късмета към дома ви.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии