1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Дом за милиарди: Това са най-скъпите къщи в света

Блясък

Най-скъпите домове в света са наистина впечатляващи

Да имаш дом за милиони вероятно е доста вълнуващо. Голяма част от звездите и богатите хора по света живеят в лукс. Най-скъпите къщи в света разбира се не са на случайни хора, но заслужават внимание, защото наистина са впечатляващи.

На първо място по цена е Бъкингамският дворец. Той може и да не бъде обявен за продажба скоро, но ако беше обявен, щеше да струва около 6,7 милиарда долара. С 240 спални, както и плувен басейн и лекарска хирургия, това е място, наречено дом на британското кралско семейство и също така е отворено за обществеността за обиколки с екскурзовод.

Снимка: Getty Image

Общо тази богата къща, ако може до се нарече просто къща, съдържа 775 стаи: 19 парадни стаи, 92 офиса и 78 бани. Освен това има огромен екип от персонал, както и красиви градини. Говори се, че в това огромно луксозно имение има няколко тайни стаи.

Вторият най-скъп имот е Антилия в Индия. Той е собственост на Мукеш Амбани, най-богатият човек в Индия, и е кръстена на митичен остров в Атлантическия океан. Цената му е 2 млрд. долара. Тази сграда с площ от 400 000 квадратни фута се намира в най-престижната част на Индия и достига 27 етажа, като всеки таван с двойна височина се брои за два етажа. Но въпреки огромната си височина, той е проектиран да издържа на силни земетресения.

Снимка: Getty Image

Тази красива сграда е проектирана около традиционни, естествени елементи, но също така има цели шест етажа, предназначени за паркиране. Той съдържа огромен храм, редица апартаменти за гости, салон, салон за сладолед и частен киносалон, на който всички могат да се насладят. Има дори снежна стая, която бълва снежинки, ако температурите в Индия станат прекалено високи.

На трето място се нарежда вила Леополда във Франция. Тя се намира между две от най-престижните части на света: Монако и Ница. Разкошен и стилен, това е луксозен имот с царско минало и преди това е принадлежал на белгийския крал Леополд II. Оттогава той е преминал през ръцете на много собственици и е бил използван и като декор на филм за „La Main Au Collet“ на Алфред Хичкок.

Снимка: Getty Image

Когато Едуард Сафра, нейният предишен собственик, почина, той остави вилата на жена си. Неговият огромен плувен басейн и прекомерните градини изискват ежедневната работа на повече от 50 градинари. В целия имот има 80 000 квадратни фута пространство. Цената на вилата е 750 млн. долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии