1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Новият шеф на ББР предлага да се дават кредити на закъсали болници

Новият шеф на ББР предлага да се дават кредити на закъсали болници

Росен Карадимов очерта целите и приоритетите си

Проблемът в годините е, че всеки финансов министър гледа на Българската банка за развитие по свой начин, затова всяко правителство сменя управителния съвет на банката, обяви новият шеф на надзорния съвет на ББР доц. Росен Карадимов в предаването "Лице в лице".

"Основни цели на банката са- финансово подпомагане на малкия и средния бизнес, подпомагане на държавата в публичните политики в критични сектори и финансови политики, които преодоляват финансови дисбаланси в стратата. Ако тази криза ББР не подпомогне държавата и бизнеса, то кога ще го направи.", каза още Карадимов.

Той добави, че лимитът на кредитите в ББР остава 5 млн. лева.

В тази посока според Карадимов, ако се докаже, че една болница е в тежко финансово състояние, то ББР може да я подпомогне с кредит до 5 млн. лева, като парите ще се възвърнат от Здравната каза.

По думите на новия шеф на надзорния съвет, едва 0,04% от малките фирми са взели кредит от банката, а това е  пренебрежимо малко.

"Ще предложа в банката да бъдат създадени три съвета-първия ще е с работодателите и бизнес организации, вторият-с обществени организации и третия-със сдружението на общините", каза още Карадимов.

 

 

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии