1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Какво означава за парите ни, ако пак няма стабилност след вота (ВИДЕО)

Какво означава за парите ни, ако пак няма стабилност след вота (ВИДЕО)

Според икономиста Лъчезар Богданов, без политическа стабилност, рискуваме да разрушим граденото 25 години

 

На 2 април в България се провеждат петите поред избори в последните 2 години. На този фон не е изненада, че у много от нас се е натрупала умора от постоянните избори. Въпросът за стабилно управление обаче е все по-важен. В противен случай можем да разрушим граденото в последните 25 години, предупреждава икономист.

Какво означава липсата на политическа стабилност?

  • За Шенген и Еврозоната?
  • За инвестициите?
  • За доходите ни?

Още една празна година 

Липсата на политическа стабилност означава най- вероятно ново отлагане на членството в Шенген и Еврозоната. Старши икономистът на Института за пазарна икономика - Лъчезар Богданов коментира за businessnovinite.bg, че ако страната ни остане отново без стабилно управляващо мнозинство след поредните избори, то на хоризонта се задава още една празна година. 

Снимка: bTV

„Най-вероятно това ще доведе до високи дефицити, заради разхлабване на дисциплината, т.е. рискуваме нещо, което е градено 25 години сами да си го разрушим“, казва Богданов.

Несигурност в данъчната политика

Снимка: iStock

Не може да не знаеш ще има ли данък "свръхпечалба" 3 дни преди да започне съответния период. Необходима е предвидимост, за да знае бизнесът защо да инвестира 30,50 или 500 млн. евро в България, казва икономистът.  

По-бавен ръст на доходите 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии