1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Какво означава за парите ни, ако пак няма стабилност след вота (ВИДЕО)

Според икономиста Лъчезар Богданов, без политическа стабилност, рискуваме да разрушим граденото 25 години

 

На 2 април в България се провеждат петите поред избори в последните 2 години. На този фон не е изненада, че у много от нас се е натрупала умора от постоянните избори. Въпросът за стабилно управление обаче е все по-важен. В противен случай можем да разрушим граденото в последните 25 години, предупреждава икономист.

Какво означава липсата на политическа стабилност?

  • За Шенген и Еврозоната?
  • За инвестициите?
  • За доходите ни?

Още една празна година 

Липсата на политическа стабилност означава най- вероятно ново отлагане на членството в Шенген и Еврозоната. Старши икономистът на Института за пазарна икономика - Лъчезар Богданов коментира за businessnovinite.bg, че ако страната ни остане отново без стабилно управляващо мнозинство след поредните избори, то на хоризонта се задава още една празна година. 

Снимка: bTV

„Най-вероятно това ще доведе до високи дефицити, заради разхлабване на дисциплината, т.е. рискуваме нещо, което е градено 25 години сами да си го разрушим“, казва Богданов.

Несигурност в данъчната политика

Снимка: iStock

Не може да не знаеш ще има ли данък "свръхпечалба" 3 дни преди да започне съответния период. Необходима е предвидимост, за да знае бизнесът защо да инвестира 30,50 или 500 млн. евро в България, казва икономистът.  

По-бавен ръст на доходите 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5