1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Детска стая от хартия: Компания пренася рисунките по стените върху картонени играчки (ВИДЕО)

Детска стая от хартия: Компания пренася рисунките по стените върху картонени играчки (ВИДЕО)

Питаме създателката им Жени Илиева за тенденциите при украсата на детски рождени дни от картон

 

Индустрията за производство на играчки използва 40 тона пластмаса за всеки 1 млн. долара приходи и е най-интензивно използващата платсмаса индустрия в света. 90% от играчките на пазара са изработени от пластмаса. Пластмасовите играчки могат да съдържат тежки метали като олово или кадмий или други ценни химикали като диоксини, ако са закупени от неоторизирани продавачи, показва проучване на платформата The World Counts.

Снимка: Жени Илиева

Подобни статистки карат Жени Илиева, която от години е в бизнеса с производство на картонени изделия, но и майка на две пораснали деца, да потърси приложение на бизнеса си, за да създаде продукт, който да бъде достатъчно добър, за да развие креативността на децата, но и да бъде безопасен за тяхното здраве и да ги държи далеч от тоновете пластмаса.

Как изглеждат играчките от масивен картон на MyToy

„Когато синът ми се появи, аз се зарекох този път да прекарвам повече време у дома. Все още си спомням как го слагах да спи всяка вечер и излизах от стаята му на пръсти. Но винаги нещо лежеше на земята — нещо шумно — точно това, от което имах нужда. Една грешна стъпка по-късно и той беше буден и разстроен. Спомням си, че целият ни апартамент беше пълен с играчки. Синът ми обичаше да рисува по стените и прекарваше толкова много време в оцветяване на плочките в нашата баня. Исках да го накарам да спре, но изглеждаше по-добър начин за него да прекарва времето си, отколкото да седи пред екран цял ден. Ами ако имаше креативен и безшумен продукт, с който той да си играе? Екосъобразна играчка, която може да комбинира забавление и образование в едно?“, си спомня Жени за първоначалната идея на играчките.

Стая от картон

Така идва и идеята да създаде първата картонена играчка – къщичката от картон. За да успее да стигне до създаването на играчка от картон, екипът отделя години труд и опити, за да стигне до правилното решение за типа и вида масивен картон, който е необходим за производство на играчки.

„Картонената къща е подходяща и за момчета, и момичета. Тя е един дом, който детето гради само. Ние даваме основата – продукт, който е бял и детето започва да гради дизайна на този продукт“, казва Жени Илиева, а рисунките и „драсканиците“ сменят своето местоположение от стените и пердетата в жилището към собствената малка къща на детето.

След къщата, компанията решава да произведе паркинг, ракета, къщи за кукли, столчета, пейки и всякакви други елементи, за да бъде домът завършен.

„Тоест вие си обзавеждате и правите една картонена детска стая, в която вашето дете си играе безопасно“, казва Жени.

Не всеки картонен продукт е безопасен за децата! Основен фактор при безопасността е използването на безвредни еко бои на водна основа, а компанията на Жени е единствената в България, която разполага с такава машина за печат.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии