1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Завършиха най-тънкия небостъргач в света (ВИДЕО)

Новопостроената кула е с височина 435 метра

Дизайнерите, които стоят зад най-тънкия небостъргач в света, току-що подариха на феновете на ултра-луксозния начин на живот ранен коледен подарък.

Базираната в Ню Йорк фирма Studio Sofield разкри интериора на Steinway Tower, новопостроената кула с височина 435 метра с изглед към Central Park. Съобщението бележи завършването на разкошната забележителност в центъра на Манхатън, която беше построена на място, заето някога от историческата компания за пиана Steinway & Sons.

91-етажният небостъргач, известен още като 111 West 57th Street, помещава 46 жилища на цял етаж и пентхауси. Снимките, публикувани този месец от дизайнерите, показват разкошни фоайета, украсени с варовик, мрамор, почерняла стомана и кадифе, подове, павирани с димносив масивен дъб и оригинални произведения на изкуството на Пикасо и Матис.

Според Studio Sofield интериорът на Steinway Tower е проектиран така, че да напомня за величието на Позлатената епоха на Ню Йорк, период от края на XIX в. век, когато булевардите на града са били облицовани с величествените имения на барони-разбойници като Андрю Карнеги и Корнелиус Вандербилт. Улицата с тези сгради се намира в центъра на града, станала известна като „Редът на милиардерите“, казва CNN.

Рекорден подвиг

Интериорът на сградата включва 17-метров плувен басейн, разположен в изпълнена със светлина стая с прозорци от пода до тавана, заобиколен от редица палми. Има и модерен поглед върху легендарния бар King Cole в Ню Йорк, допълнен с декоративен балкон и персонализирани златни и сребърни стенописи.

Другите удобства включват частни трапезарии с кухня за кетъринг на главния готвач, голф симулатор и озеленена тераса.

Снимка: https://111w57.com/views/

Със съотношение височина към ширина от 24:1, Steinway Tower е описана от своите архитекти като „най-тънкия небостъргач в света“. Фасадата на кулата включва блокове от теракот, материал, който изглежда променя цвета и текстурата си, ако се гледа на различни светлини и от различни ъгли.

Със своите 435 метра, това е и една от най-високите сгради в западното полукълбо, малко по-малко от две други в Ню Йорк: One World Trade Center с височина 541 метра и Central Park Tower с височина 472 метра.

Снимка: https://111w57.com/views/

Супер тънките небостъргачи, известни още като „кули молив“, се превърнаха в отличителни черти на силуета на Хонконг през 70-те години на миналия век. Оттогава много големи градове, сред които и Ню Йорк последваха примера.

Цените на жилищата в небостъргача в Манхатън, разработени от JDS Development Group и Property Markets Group, варират от 7,75 млн. до 66 млн.  долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии