1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Гигантски плаващ град търси 8 млрд. долара, за да бъде построен (ВИДЕО)

Най-новата луксозна лодка, която се появи на пазара, е кръстена на суперконтинент

Във времена на икономическа криза, какво може да бъде по-наложително от създаването на суперяхта? Разбира се, тераяхта - название, дадено на плавателни съдове, дори по-големи от супер, мега и гигаяхти.

Снимка: Lazzarini

Най-новата луксозна лодка, която ще се появи на пазара, се казва Пангеос - кръстена на Пангея, суперконтинент, съществувал от преди 200 милиона до 335 милиона години. И ако това изглеждат като големи числа, изчакайте, докато чуете колко долара ще са необходими, за да се построи: 8 милиарда долара, според дизайнерите Лазарини.

Нищо чудно, че е толкова скъпо. Ако яхтата намери финансиране за построяването си, ще се превърне в най-голямата плаваща конструкция, строена някога.

Изглеждаща малко като леговището на злодей от филмите за Бонд, яхтата ще се простира на 550 метра дължина и 610 метра ширина.

Пълен „плаващ град“, яхтата ще има място за хотели, търговски центрове, паркове и дори пристанища за по-малки кораби и самолети, за да отведе гостите до крайната си точка със стил. И стил ще има, като се има предвид, че плавателният съд е оформен като костенурка.

Проект за плаващ град

Корабостроителница, която може да поеме такава огромна поръчка все още не съществува, но дизайнерите на кораба са посочили Саудитска Арабия като евентуален партньор. Около един квадратен километър море ще трябва да бъде драгиран и да бъде построен кръгъл язовир, преди да може да започне изграждането. Дизайнерите са определили място в пристанището на крал Абдула, на 81 мили северно от Джеда, като идеалното място.

Разделен на блокове като истински град, Пангеос има пристанище и главен площад, с много други сгради. Зоната на „горната черупка“, заобиколена от градински пространства, ще действа като място за кацане на самолети.

Снимка: Lazzarini

Под жилищното пространство ще има 30 000 "клетки", които ще поддържат структурата на повърхността. Сутеренът ще бъде направен от стомана. Той ще има огромни 30 метра или 98 фута газене и ще може да се движи със скорост от пет възела - въпреки че "крилата" ще черпят енергия от съпротивлението и вълните, разбиващи се в кораба. На покрива ще има слънчеви панели за захранване на яхтата.

Вместо да работи от определено пристанище или да има определен маршрут, тера-костенурката просто ще обикаля наоколо, превръщайки пътуването в дестинация.

От дизайнерите се надява, че строителството може да започне през 2033 г. с време за изграждане от осем години. Искате ли да го видите във водата? Има инициатива за групово финансиране, която ви позволява да купите всичко от виртуален входен билет (16 долара) до VIP апартамент (169 долара) чрез NFT. Това е за виртуален апартамент, разбира се, ако искате истински ще трябва да подготвите много по-значителна сума.

Сега само трябва да бъдат намерени още 8 милиарда долара...

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии