1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Работа в Tesla - дълги работни смени и без право на мнение?

ESG

Tesla назначава следовател по вътрешната сигурност, който "ще събира информация за защита на компанията от заплахи".

Производителят на електромобили Tesla стана обект на критики от синдикални представители и политици в Германия заради обвинения в налагане на неоправдани работни часове и страхове на работниците да изразяват позиция в завода на компанията край Берлин, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Снимка: iStock

На годишната си пресконференция синдикатът IG Metall, който има офис недалеч от завода в провинция Бранденбург и твърди, че поддържа редовни контакти с работниците там, заяви, че нарастващ брой служители съобщават за дълги работни часове и малко свободно време.

Работниците освен това все повече се страхуват да обсъждат открито условията си на труд заради споразумение за неразпространяване на информация, което е трябвало да подпишат заедно с трудовите си договори, отбелязва синдикатът. 

Тези страхове са засилени от нова обява за работа, публикувана на кариерния сайт на Tesla - за следовател по вътрешната сигурност, който ще работи в партньорство с правния екип и отдел "Човешки ресурси", за да "събира информация на място, както в така и извън стените на Tesla, за защита на компанията от заплахи".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии