1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Фен на Tesla опита да регистрира търговска марка за самолет без знанието на компанията

Технологии

Прeдложението предизвика известно объркване в света на технологиите

Самоопределил се фен на Tesla стои зад разпространената информация, че компанията ще се насочи към създаването на лодки и самолети, казва Bloomberg.

Подаденото заявление на 28 декември в Службата за патенти и търговски марки на САЩ показва, че Tesla иска да разшири производството си в различни категории, включително електрически двигатели, „не за сухопътни превозни средства“.

Документът, който посочва Tesla като собственик на търговската марка и е подписан от Джером Иди, и именно той е посочен като „очакващ отговор от експертен адвокат“.

Приложението предизвика известно объркване по-рано през деня, след като няколко новинарски издания съобщиха, че Tesla е подала заявката за създаване на нови продуктови категории.

Иди каза, че е възнамерявал да помогне на компанията, като подаде заявлението проактивно, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че неговият Cybertruck може да се използва и като лодка. Иди казва, че няма връзка с Tesla и подаването е направено без знанието на компанията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии