1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Когато страстта към пчеларството прерасне в бизнес с био мед

"Мелифера" на Биляна Николова стартира през 2016 г. (ЧАСТ 1)

 

Всичко започва с любовта й към пчелите, с идеята повече хора да консумират мед и той да бъде поднесен по оригинален начин, не просто в лъжица.

Снимка: Личен архив

Страстта й към пчеларството я води по нов път – този на усъвършенстването, търпението, но и на намеренията. Съвсем естественото му продължение е компанията й „Мелифера“, която произвежда енергийни хранителни продукти. Името идва от латински и означава „правеща мед“.

Биляна Николова има отношение към пазителите на природата и вече е намерила начин да го предаде на обществото, да го накара да се замисли върху тяхната роля и да го ангажира към опазването на най-важното, което имаме.

Снимка: iStock

Удивително близки до нас, пчелите са неизменна част от живота ни. Добре запознати сме и с факта, че намаляването на популациите им води до сериозни изменения в природните процеси, а ефектът от това рано или късно ще ни засегне.

Промените в климата са сред факторите, които предизвикват по-висока смъртност сред пчелите затова и все повече компании по света възприемат идеята да насърчават кампании, с които да привличат внимание към проблема, но и да допринасят за устойчиви решения.

Снимка: iStock

Пчелите са абсолютно изумителни същества – така казва Биляна. Тя попада на интересна статия преди години, посветена на темата за изчезването им и това я провокира да проучи темата в детайли.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии