1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Израелски стартъп, разрушен след нападението на "Хамас", удвоява производството си с чисти технологии

ESG

Компанията е известна с иновативното си използване на растението Kenaf (Hibiscus cannabinus) за естествено абсорбиране на въглероден диоксид

В резултат на трагичните събития, които разтърсиха сърцето на Израел на 7 октомври, пионерът в чистите технологии Kenaf Ventures се оказва изправен пред значителни предизвикателства. Компанията, известна със своята новаторска технология, насочена към намаляване на глобалните емисии на парникови газове, претърпя значителни щети поради опустошителните инциденти в Израел, които също засегнаха дълбоко местната общност и нейните инвеститори, пише Jerusalem Post. 

Kenaf Ventures, със седалище в кибуца Кфар Аза, току-що беше открила нова фабрика и беше на ръба да увеличи търговското производство, когато "Хамас" предприе смъртоносна атака в цялата ивица Газа, избивайки и отвличайки стотици невинни деца, жени и мъже и унищожаване на цели села.

Въпреки щетите, понесени по време на атаката, компанията остава решителна в ангажимента си да продължи производството.

„Скърбим за трагичната, преждевременна смърт на много от нашите партньори – рядка мозайка от ценни личности, които отдавна са се превърнали в семейство“, се казва в изявление на компанията. 

„Все още е твърде рано да се оцени мащабът на продължаващите трагични събития. Въпреки това едно е ясно – ние ще продължим делото на живота си… Няма да позволим на никого да ни обезкуражи.“

Компанията е известна с иновативното си използване на растението Kenaf (Hibiscus cannabinus) за естествено абсорбиране на въглероден диоксид и превръщането му в биоматериали, подходящи за различни производствени индустрии.

Решенията на Kenaf Ventures са международно признати за своята лекота на внедряване, достъпност и потенциал за положително въздействие върху околната среда в различни индустрии, включително пластмаси, строителство и изолация.

Ръководството на Kenaf Ventures продължи да отбелязва, че бруталната атака е засегнала „тялото, душата и финансите на много от партньорите, служителите и стратегическите инвеститори на нашата компания“ и като такава ще се изисква да стартира последващ кръг на финансиране.

„Не само за да повишим и възстановим чувството за нормалност“, казаха те, „но и за да продължим пътя, който проправихме за борба с въглеродните емисии и намаляване на щетите, причинени от свръхиндустриализацията по света с достъпен, рентабилен, лесен, и бързо решение за внедряване на съществуващи системи.“ 

Kenaf Ventures навлезе във фаза на разширяване на пазара
Основана през 2018 г. с подкрепата на Израелския орган за иновации, Kenaf Ventures вече навлезе във фазата на разширяване на пазара, насочвайки се към значителни пазари по целия свят. Компанията спечели международно признание, получавайки награди на престижни състезания като BuiltWorld от PWC и Tastetech от Sigma, и изгражда глобални партньорства с водещи компании.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии