1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Българската фондова борса се присъедини към Глобалния Договор на ООН

ESG

Глобалният договор на ООН е най-голямата инициатива за корпоративна устойчивост в света

Българска фондова борса (БФБ), инициатор на Green Finance & Energy Centre (Център за устойчиви финанси и енергетика, Зелен център), официално се присъедини към Глобалния Договор на ООН, съобщават от БФБ.

Глобалният договор на ООН е най-голямата инициатива за корпоративна устойчивост в света, обединяваща над 15 000 компании и 3 000 организации с идеална цел в над 160 държави и повече от 70 местни мрежи. Българската мрежа е обединение на компании, образователни институциии и неправителствени организации.

“Българска фондова борса е един от основните генератори, който стимулира растежа на българския пазар. В този смисъл членството на борсата е в унисон и с визията ни да поставяме политиките и темите, свързани с устойчивите финанси на най-високо ниво пред взимащите решения за бизнеса и управлението на държавата.”, сподели изпълнителният директор на БФБ и председател на Зеления център доц.д-р Маню Моравенов.

Глобалният договор на ООН e инициатива, която призовава компаниите да възприемат десет универсални принципа в областта на:

  • Човешките права;
  • Трудовите стандарти;
  • Околната среда;
  • Борбата с корупцията. 

Чрез своя ангажимент по отношение на всеобщо възприети ценности и чрез минимизирането на негативните ефекти от своята стопанската дейност, компаниите могат да дадат своя принос за постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии